maanantai 27. maaliskuuta 2017

Omenariisipuuro

Kun asuin vielä vanhempieni luona, meillä syötiin usein erilaisia puuroja. Lemppareitani on ehdottomasti uunipuurot sekä omenariisipuuro, jonka hyvin yksinkertaisen reseptin ajattelin jakaa teillekin! Teemu ei pidä paljoa puuroista, mutta tämä uppoaa myös hänelle. 

Tähän tarvitset:
 - 1l vettä
 - 1,5dl puuroriisiä 
 - 0,5-1dl sokeria
 - 3-5 omenaa 
 - kanelitanko
 - ripaus suolaa


Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää ripaus suolaa, riisisuurimot, kuutioidut omenat ja kanelitanko. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Tai keitä riisiä ensin 15 minuuttia ja lisää omenakuutiot vasta sen jälkeen, silloin omenat jäävät sattumiksi puuroon. Mausta puuro lopuksi sokerilla (omenien makeus vaihtelee suuresti lajikkeesta riippuen) ja poista kanelitanko. Tarjoa puuro lämpimänä, haaleana tai kylmänä sellaisenaan tai maidon kanssa. 


Mun mielestä tää on ehdottomasti parasta kylmänä, eikä tarvitse maitoa tai muitakaan lisukkeita. Äärettömän helppo ja niin hyvä puuro. 

Syödäänkö teillä puuroja? Onko omenariisipuuro tuttu ennestään? 

Ohje täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti