torstai 11. toukokuuta 2017

Kaksi helppoa reseptiä

Rakastan leipomista, ja sitä että pöydässä on jotain itsetehtyä tarjolla vieraille, eikä aina kaupan pullaa. Tietyissä tilanteissa tottakai on ihan ok käydä hakemassa kaupasta se pullapitko ja tarjota sitä, mutta jos minulla suinkin on aikaa, niin ehdottomasti tykkään tehdä itse tarjottavat. Viikonloppuna meille tuli vieraita, ja tiesin heti että haluan leipoa jotakin. Ensin ajattelin tehdä omenapiirakan, mutta Teemun teki kovasti mieli mustikka-rahkapiirakkaa, joten päätin olla kiltti vaimo ja totella miestä. Jotain pientä suolaista kahvipöytä myös kaipasi, joten tein maailman helpoimpia kinkkuhyrriä. Jaan teille näiden molempien reseptin nyt!


Kinkkuhyrriin tarvitset:

- Lehtitaikinaa
- Kinkkusuikaileita
- Tuorejuustoa (käytin ruohosipulin makuista)
- Mustapippuria
- Oreganoa

- Aloita sulattamalla lehtitaikina paketin ohjeen mukaan. 
- Sekoita täyte, eli kinkkusuikaleet, tuorejuusto ja mausteet tasaiseksi seokseksi.
- Kaulitse taikinalevyjä hieman ohuemmiksi ja levitä täyte reunoja myöden.
- Rullaa aloittaen kapeasta sivusta ja leikkaa noin kahden sentin levyisiä paloja.
- Voit laittaa ne sellaisenaan uunipellille, tai käyttää muffinivuokia.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.


Mustikka-rahkapiirakkaan tarvitset:

POHJA:
100g sulatettua voita/margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
1dl maitoa
1 prk (250g) maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 3dl mustikoita

- Aloita pohjan tekeminen sekoittamalla kananmuna, sokeri ja sula rasva. 
- Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe seos ja sekoita tasaiseksi. 
- Laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan, jotta sitä on helpompi käsitellä.
- Sekoita täytteen muut aineet keskenään paitsi mustikat.
- Painele pohja voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 24cm. Käytä vehnäjauhoja apuna!
- Levitä mustikat tasaisesti pohjalle ja kaada täyteseos päälle. 
- Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.


Molemmat ohjeet on super helppoja ja herkullisia, suosittelen kokeilemaan! Hyrrät katosi alta aikayksikön eikä piirakkakaan kovin kauaa kaapissa ehtinyt vanheta. Kertokaa mulle lisää hyviä ja helppoja reseptejä, jotka ehtii toteuttamaan aamulla ennen vieraiden tuloa, eikä vaadi kovin erikoisia ainesosia.

2 kommenttia:

  1. Moikka. Juuri tänään julkaisin tämän hetken lemppariherkkuni, eli mantelicroissantien ohjeen. Todella helppoja tehdä ja ihan älyttömän hyviä! http://valmiiseenpoytaan.blogspot.fi/2017/05/kuivuneiden-croissantien-pelastus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa herkulliselta, täytyy testata! :)

      Poista