torstai 29. syyskuuta 2016

Kotidoppler, hyvä vai paha?

Sain ystävältäni noin kuukausi takaperin lainaksi kotidopplerin. Ajattelin, että se on ihana ja helppo tapa saada mielenrauha kuuntelemalla vauvan sykkeitä. Eräs ilta kuitenkin havahduin siihen, että olin tuntenut vauvan liikkeet edellisen kerran pari päivää sitten. Koitin tökkiä mahaa ja mennä kyljelleni, joka yleensä saa vauvan liikkeelle, mutta mitään ei tapahtunut. Aloin olla paniikissa. Onko vauvalla jokin hätänä?


   Ajattelin, että saadakseni mielenrauhan kaivan dopplerin esiin ja kuuntelen hieman vauvaa. Asetuin makaamaan sohvalle, laitoin kuulokkeen korvaan, annoin toisen kuulokkeen Teemulle ja aloin etsimään vauvan sykkeitä siitä samasta kohtaa josta ne on aina ennenkin kuulunut. Mitään ei kuulunut. Katsoin Teemua ja aloin vääntää itkua. MISSÄ MEIDÄN VAUVA ON?! 
   Hetken itkin hysteerisena ja Teemu koitti rauhoitella, että kaikki on ihan hyvin. NO EIHÄN OLLUT! Tai oikeasti oli. Vauva oli vaan päättänyt kääntyä sellaiseen asentoon, että sykkeet kuului aivan toisella puolella vatsaa ja ilmeisesti edessä oleva istukka vaimensi niin paljon, etten liikkeitä tuntenut.
   Eli lopulta sykkeet löytyi, tosin aivan eri paikasta kuin yleensä ja vauvalla oli kaikki hyvin. Olisiko tältä paniikilta vältytty, jos kotona ei olisi ollut sitä doppleria mikä paniikin aiheutti, vai olisiko paniikki ollut kahta kamalampi kun ei olisi voinut tehdä mitään juuri sillä hetkellä kun tajusin vauvan olleen niin vähäliikkeinen pari päivää.
  Tästä eteenpäin muistan sen, että vauvalla on vielä tilaa liikkua ja kääntyillä vatsassa, ja etsin sykkeitä hieman kauemmin ennen kun alan panikoimaan.

5 kommenttia:

 1. No se tuntui varmaan kamalalta! Voimia tuleviin päiviin! Muista, että pimeinkin yö vaihtuu päiväksi ja aurinko näyttäytyy! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tuntui! Jälkeenpäin ajateltuna naurattaa. : D Niinhän se on! -Sanni

   Poista
 2. Onhan se selvää, että tuollaisessa tilanteessa tulee hätä kaikkein kalleimmasta aarteesta. Olisin itsekin panikoinut. Hyvä että syke löytyi!
  Oma blogini

  VastaaPoista
 3. Oot kyllä niin hehkuvan näköinen :)

  Mulla on itellä kotidoppler, mutta päätin jo sen hankkiessa etten kuuntele sydänääniä sellaisella hetkellä kun on riski panikoitua asioista. Ei sillä, että olisin kauheasti panikoinut, mutta on jäänyt kyllä tosi vähälle käytölle. Sillä tuulella on mukava kuunnella, kun haluaa vain huvikseen kuulla mitä vauvalle kuuluu. Mutta ei sitä kyllä kannatta itsensä rauhoitteluun hankkia, se on hullun hommaa jos multa kysytään. Voi tulla vielä kauheampi paniikki jos ei heti löydä niitä. :D

  Onneksi teidän paniikin jälkeen kaikki olikin vallan mainiosti, eikä syytä hätään ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Mäkin päätin ton episodin jälkeen, että kuuntelen vaan sillon kun tiedän että sielä masussa on kaikki hyvin. : D

   Poista