tiistai 27. syyskuuta 2016

Tasan 100!

Tasan 100 päivää laskettuun aikaan! Ihan hullun vähän, mutta silti tammikuu tuntuu niin kaukaiselta. Vähän reilu kolme kuukautta ja meidän pieni on täällä. Paljon hankintoja on jo pienokaiselle tehty, viimeisimpänä vaunut! Oltiin alunperin suunniteltu, että ostetaan Emmaljungan duo edget, mutta löysin niin hyvässä alennuksessa Brion Happyt, joiden valmistus on lopetettu tänä kesänä, että passitin siskoni hakemaan ne turun Vauvatalo Johannasta. Kiitos Ilona!


   Myös asuntorintamalla on tapahtunut suuria muutoksia, sillä me kirjoitettiin vihdoin eilen vuokrasopimus, ja marraskuun alusta me ollaan Pirkkalalaisia. Pari kuukautta, lähemmäs 20 asuntonäyttöä, ja vihdoin tärppäsi. Muutetaan aivan ihanaan asuntoon, jossa on sekä sauna että iso parveke. Oltiin valmistauduttu luopumaan meidän sauna haaveesta seuraavassa kämpässä, mutta ei onneksi tarvinnut. Meillä on ollut kriteereinä joko tilava kaksio tai kolmio, alin kerros tai tilava hissi ja tottakai että eläimet ovat sallittu. Meillä on tässä nykyisessä asunnossa ollut aivan ihanat vuokranantajat, ja oltiin varauduttu siihen, että kaikki ei ole samanlaisia. No meillä taisi käydä senkin suhteen super hyvä tuuri ja tulevat vuokranantajat vaikutti erittäin mukavilta ja ymmärtäväisiltä.
   Kieltämättä meidän ei ole ollut helppo löytää asuntoa, sillä varmastikaan vuokranantajaa ei kovasti miellytä se, että olen sairaslomalla ja sitä ennen olin työttömänä ja pian jään äitiyslomalle. Kuulostaa varmasti aika pahalta vuokranantajan korvaan. Mutta tilanne ei oikeasti ole niin paha, sillä käyhän Teemu töissä, ja minulla on säästöjä pienten tulojeni lisäksi. Tämä oli siis ensimmäinen asunto, kun meidän tuloja ei edes kysytty, ja samantien he ilmoittivat että haluavat vuokrata asunnon meille, jos vain sen haluamme. Tottakai ymmärrän, että vuokranantajat haluavat, että asunnossa asuu työssäkäyvä ja maksukykyinen asukas, ja aloin jo vaipua epätoivoon asuntohaaveiden kanssa. Toivottavasti tämä oli viimeinen kerta kun metsästämme vuokra-asuntoa ja seuraava on sitten jo oma.
   Tänään olen käynyt läpi meidän asuntoa ja pistänyt myyntiin kasan huonekaluja, jotka menevät vaihtoon muuton yhteydessä. Suurimpia investointeja tulee olemaan tiskikone, sillä asunnossa oli kyllä liitäntä tiskikoneelle, mutta itse kone puuttui. Sen aiomme itse hommata, sillä tammikuussa kädet on varmasti täynnä hommaa ilman tiskaamistakin. Uusi sänkykin aiotaan hommata, sillä nykyinen sänkymme on 160cm leveä, ja varmasti mahtuisi tällaisenaan tulevaankin makuuhuoneeseen, mutta jotta saamme enemmän tilaa niin aiomme ostaa 140cm leveän sängyn. Uusi kapeampi tv-taso on myös haaveissa, sekä mahdollisesti uudet yöpöydät. Mutta katsotaan ajan saatossa mitä saamme uusittua, koska vanhat täytyisi ensin myydä pois. Joudun myös luopumaan ihanasta kampauspöydästäni, jonka ostin edelliseen asuntoon, jossa minulla oli kokonainen huone vaatteille ja meikeille. Ruokapöytä on myös hankintalistalla, sillä nykyinen pyöreä pöytä ei ole kovin käytännöllinen syöttötuolin kanssa. Makuuhuone tarvitsee myös kaappeja, sillä sieltä löytyy vain vaatehuone, johon meidän kaikkien kolmen vaatteet ei tule mahtumaan. Olen selannut jonkinverran jo netin tarjontaa ja potentiaalisia vaihtoehtoja meidän pienelle budjetille onneksi löytyi!
Kuvat Ikean ja Jyskin sivuilta!
Olen niin innoissani uudesta asunnosta ja muutosta Pirkkalaan. Nykyisessä asunnossamme ei ole mitään vikaa, mutta on ihanaa päästä lähemmäs Teemun vanhempia ja vauvan isovanhempia, uskon että heistä on suuri apu siinä vaiheessa kun vauva syntyy. Toinen vaihtoehtomme oli muuttaa Viialaan, jossa minun vanhempani asuu, mutta Viialan asuntotarjonta on erittäin suppea, ja Teemun työmatka olisi vielä nykyistäkin pidempi. Onneksi asunto löytyi tässä vaiheessa, kun minulla on vielä voimia tehdä asioita muuton eteen, voihan olla että jossain vaiheessa oloni menee niin huonoksi, että makaan sängyssä, mutta voi myös olla että jaksan touhuta ihan loppuun saakka. Vain luoja tietää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti