perjantai 7. lokakuuta 2016

3d/4d ultra

Eilen oli vihdoin se päivä, jota reilu kuukausi ehdittiin odottamaan, nimittäin 3d/4d ultra Koskiklinikalla. Minut ultrasi ja tutki Naistentautien ja synnytysten sekä perinatologian erikoislääkäri Pertti Kirkinen. Hän oli erittäin mukava ja asiallinen, enkä olisi voinut parempaa toivoa! Alkuun Hän kyseli minulta tietoja raskauden kulusta ja kirjoitti ylös muistiinpanoja, jonka jälkeen aloimme ultraamaan. 
   Ensin mitattiin sikiön kokoa, ja tämänhetken painoarvio on 1144g. Sikiön rakenteet tutkittiin huolella, eikä mitään poikkeavaa löydetty. Meidän pienellä oli kaikki aivan kuten pitääkin. 
   Oli jännittävää nähdä, kun vauva potki ja kääntyili vatsassa ja samalla tunsin itse liikkeet. Minun aiemmin tuntemat potkut konkretisoitu ja nyt tiedän miltä vatsassa näyttää, kun hän kääntyilee. Ultraus kesti noin puoli tuntia, ja se koko operaatio tallennettiin dvd-levylle ja kuvia saatiin mukaamme noin 30kpl, eli ihan älyttömän paljon verrattuna aiempiin ultraäänitutkimuksiin. Saatiin muutama kuva, jossa näkyy kasvot aivan selkeästi, ja ihan pienen vauvan näköinenhän se jo on! Mulla alkoi eilen siis raskausviikko 28, ja sikiö on jo ihan selkeästi ihmisen näköinen, pieni pullaposki! 
  Ultrauksen päätteeksi mulle tehtiin vielä sisätutkimus, ja sielläkin kaikki oli niinkuin pitää, eli ei mitään poikkeavaa. Meidän yllätykseksi lääkäri antoi meille käynnistä Kela-korvauksen, jota ei todellakaan odotettu, sillä tässä vaiheessa tehtävät ylimääräiset ultrat ilman mitään lääketieteellistä perustetta on yleensä täysin omakustanteisia. Hän kuitenkin laittoi käynnin riskiraskauden seurantana, minun sairaudestani johtuen, ja se sopi meille oikein hyvin! Eli saimme käynnin hieman edullisemmin, kuin mihin olimme varautuneet. 
  Olimme käyntiin erittäin tyytyväisiä, ja se raha jonka tähän käytimme, olisi todennäköisesti mennyt johonkin paljon turhempaan jos emme olisi käyttäneet tätä tilaisuutta hyväksi. Nyt jaksaa odottaa Tammikuuta ihan uudella innolla, kun tiedämme että vauvalla on kaikki hyvin!


Ps. Mun kaikki veikkaukset sukupuolesta taisi osua oikeaan, ja meille tulee pieni POIKA! <3

2 kommenttia: