perjantai 14. lokakuuta 2016

Reissussa: Ikaalisten kylpylä

Pääsin tällä viikolla hieman rentoutumaan, sillä Mummuni halusi ottaa minut mukaan Akaan seudun Invalidien reissuun Ikaalisten kylpylään. Olin heti valmis, kun Mummu asiaa minulle ehdotti, sillä ensinnäkin tulee vietettyä ihan liian vähän aikaa Mummun kanssa, ja toiseksi, kukapa ei haluaisi lähteä kylpylään?
   Reissu alkoi keskiviikkona, kun Isäni haki minut kotoa ja vei Viialaan, josta meidän bussi lähti. Koukattiin Toijalan kautta ja otettiin loput matkalaiset kyytiin ja suunnattiin kohti Ikaalista. Perille päästyämme meille oli varattu tulokahvit ja karjalanpiirakat. Jouduttiin odottelemaan huonettamme lähemmäs tunnin, sillä olimme paikalla etuajassa, ja meidän huone oli ainoa joka oli vielä siivoamatta kun saavuimme paikalle. Istuskelimme aulassa ja kiersimme pikku putiikin, josta varasimme itsellemme pienet hemmotteluhoidot. Mummu kävi Klassisessa hieronnassa, ja minulle varattiin seuraavalle aamulle ennen lähtöä Intialainen päähieronta.
   Saimme vihdoin odottelun jälkeen huoneen, ja menimme heti allasosastolle. Meidän ihmetykseksi olimme ainoat uimarit koko allasosastolla. Ei se tietenkään meitä haitannut, oli ainakin tilaa uida, mutta ihmetytti kovasti, että missä kaikki ihmiset oikein ovat. Lähemmäs tunti me uitiin ja saunottiin, ja sen jälkeen alettiin valmistautua päivälliseen.


   Päivällinen oli noutopöydästä, ja se oli kyllä pienoinen pettymys. Yleensä salaattipöytä kertoo paljon noutopöydän laadusta, ja tälläkertaa salaattipöytä oli hyvin onneton. Pääruoka onneksi oli hyvää, joten se paikkasi asiaa. Söin sitruunaista punakampelaa ja kermaperunoita. Tarjolla oli myös pippuripossua ja pasta carbonara. Jälkiruokana oli kirsikkamoussea, ja se oli kyllä hyvää! 
  Päivällisen jälkeen mentiin huoneeseemme hieman lepäämään ja katsomaan telkkaria, ennen illan tähtitansseja! Kahdeksan jälkeen siirryimme ravintolan puolelle ja kuunneltiin kun Saija Tuupanen ja exmiehet esiintyi. Tanssilattia oli aivan täynnä, ja ilmeisesti tanssit ovat suosittuja, sillä paikalle oli tullut väkeä talon ulkopuoleltakin. Emme jaksaneet kovin myöhään istuskella, joten lähdimme ajoissa nukkumaan, jotta jaksamme herätä aamulla uimaan ja aamupalalle.
   Torstai aamuna heräsin puoli kahdeksan jälkeen, sillä allasosasto aukesi kahdeksalta. Menimme heti uimaan ja saunaan, ja tälläkertaa paikalle oli löytänyt muitakin aamu-uimareita. Emme kuitenkaan viipyneet uimassa kovin kauaa, sillä olihan meidän ehdittävä aamiaiselle ennenkuin se loppuu! Odotan aina hotelleissa eniten aamiaista, sillä se harvoin on pettymys, eikä ollut tälläkään kertaa. Oli montaa erilaista leipää, juustoja, leikkeleitä, kurkkua, tomaattia, salaattia, puuroa, jugurttia, marjoja....... Lista voisi jatkua loputtomiin, pöytä oli niin runsas. Jälkiruoaksi oli vielä lämmintä pannukakkua ja hilloa, oli kyllä hyvää!


   Vatsat täynnä menimme taas hetkeksi lepäämään, ennenkuin oli minun Intialaisen päähieronnan vuoro. En ole ennen käynyt sellaisessa, mutta tämä kokemus oli niin ihana, että varmasti menen toistekin. Hieronta tehtiin istualteen, käsiteltiin hartiat, niska, pää, korvat, kasvot ja hieman käsivarsia. Sen jälkeen oli ihanan rentoutunut olo, ja kotimatka saattoi alkaa.
   Tykkäsin kyllä kovasti paikasta, sillä siellä ei ollut paljoa ihmisiä, eikä mihinkään tarvinnut jonottaa. Oli myös ihanaa viettää aikaa Mummun kanssa, sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin! Viettäkää tekin aikaa isovanhempien kanssa, jos siihen on mahdollisuus, sitä aikaa ei korvaa mikään. 

Ihanaa viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti