keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Sairaalakassi

H-hetken lähestyessä päätin käydä vielä viimeviikolla pakkaamani sairaalakassin läpi, ja kysyä teiltä vähän vinkkejä. Mitä kannattaa ehdottomasti olla mukana, ja mitä en todellakaan tule tarvitsemaan sairaalassa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, (jota hyvin vahvasti epäilen,) menen sairaalaan tasan viikon päästä synnytyksen käynnistykseen. Joudun menemään bussilla, joten sairaalakassi jää todennäköisesti vielä tuossa vaiheessa kotio, ja Teemu tuo sen työpäivän päätteeksi minulle osastolle.


Tällähetkellä kassista löytyy seuraavanlaisia juttuja:

Juomapullo, olen lukenut, että se helpottaa huomattavasti, kun ei tarvitse kokoajan olla täyttämässä pientä lasia ja siitä on helpompi juodakin esimerkiksi sängyssä.

Pillimehuja, näitä siksi, että jotain makeaa varmasti tekee mieli juoda välillä, koska olen todella huono veden juoja.

Hygieniatarvikkeet, hammasharja ja -tahna, shampoo, dödö ja naamarasva. Uskoisin että näillä pärjää!

Sisätossut, sairaalasta ei kuulemma enää saa sisäkenkiä, joten varmasti mukavampi kulkea jotkut tossut jalassa kuin pelkillä sukilla.

Lämpöiset sukat ja neule, synnytyksen jälkeistä aikaa ajatellen lämpöiset sukat ja löysä neule, sairaalassa usein on kylmä ja olen itse ainakin melkoinen vilukissa.

Harso, jolla Teemu voi tuoda kotio Helmille hieman vauvan tuoksua, että Helmi ehtisi hieman tottua vauvan hajuihin.

Sukkia, sairaalan sukat ovat ihan kamalia, eikä ne pysy jalassa, joten ajattelin ottaa parit omat sukat. Tiedä sitten tuleeko ne oikeasti käyttöön, mutta onpahan mukana.

Liivinsuojia, maidon nousua ajatellen. Uskoisin että näitä saa myös sairaalasta, mutta otan varmuuden vuoksi omia mukaan.

Imetysliivit ja -toppi, imetystä varten tietysti.

Isoja siteitä, näitäkin saa sairaalasta, mutta otan silti varmaankin omia paketin mukaan.

Neuvolakortti, tietysti tärkein pitää olla mukana!

Teemu tuo sitten vauvalle kotiutumisvaatteet ja turvakaukalon kun päästään kotio.

Eiköhän näillä varusteilla yksi vauva saada tähän maailmaan? Kertokaa ihmeessä, jos multa puuttuu jotain, tai jos jotain kannattaa jättää kotiin. Näiden lisäksi mukaan lähtee vielä puhelimen laturi ja kuulokkeet, sekä ehkä kamera.

2 kommenttia:

  1. Sanoisin, että kannattaa ottaa mukaan myös jonkinlaista syötävää, koska kahvio/kioski ei ole 24h auki etkä itse pääse käymään kaupassa kesken kaiken. Isälle kannattaa myös tietenkin ottaa tossut mukaan, mutta jos unohtaa niin kyllä sairaalasta nekin saa. Kamerakaan ei ole välttämätön ellei itse halua, koska synnytyssalissa puhelin pidetään lentotilassa, mutta sillä pystyy silti kuvia ottamaan :)

    VastaaPoista