lauantai 25. helmikuuta 2017

Kaksi kuukautta

Viime sunnuntaina meidän Viljami täytti kaksi kuukautta! Ajankulku on niin erikoista tällä hetkellä, kun toisaalta tuntuu että vasta kävelin housut lapsivedestä märkänä synnärille, mutta toisaalta tuntuu että siitä on ikuisuus. Ja voi kuinka paljon poika on kasvanut! Maanantaina meillä oli neuvola, painoa Viljamilla oli 5950 grammaa, pituutta 56cm ja pään ympärys 40cm.
Ensimmäinen kuukausi meni ihan vauvakuplassa, kun kaikki oli niin uutta, eikä poika vielä tehnyt muuta kuin nukkui, söi ja kakkasi. Teemukin piti heti kolme viikkoa isyyslomaa, niin saimme rauhassa totutella ja tutustua meidän pieneen poikaan.

Toisen kuukauden aikana tapahtui sitten niin paljon enemmän! Viljami alkoi hymyillä ja jutella. Hän jaksaa olla jo monta tuntia hereillä ja on selvästi kiinnostunut ympäristöstä. Olemme myös tehneet päivittäin vaunulenkkejä. Ihanaa kun pystyy kävelemään taas reippaasti eikä hengästy heti, niinkuin loppuraskaudesta.


Viljamin lempipaikkoja sylin lisäksi on tärisevä sitteri ja pesukoneen päällä hoitopöytä. Hoitopöydällä Viljami näyttää yleensä leveimmän hymynsä neuvolasta saadulle hymynaamalle. Teemu oli sairaslomalla kolme viikkoa pyöräytettyään nilkkansa, joten se helpotti meidän päiviä paljon, vaikka paljon aikaa tallissa sillä kuluikin. Mulla oli kuitenkin mahdollisuus päivisin touhuta kaikkea, kun ei tarvinnut kokoajan olla poika sylissä. Muutenkin tuli hyvään saumaan saikku, jos niin voi sanoa, nimittäin niin paljon uutta Viljami oppi, että oli kiva kun Teemukin oli näkemässä. Niin vähän aikaa nämä pienet ovat oikeasti pieniä! 

2 kommenttia: