keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Ristiäiset

Vietimme sunnuntaina poikamme ristiäisiä. Olin ulkoistanut lähes kaiken valmisteluihin liittyvän äidille ja anopille. Äiti teki voileipäkakun ja kuivakakkuja, sekä toi suklaakonvehteja. Anoppi puolestaan toi karjalanpiirakoita munavoilla sekä lihapasteijoita. Täytekakut tilasimme pitopalvelun kautta. Minulle jäi siis ainoastaan kaupassa käynti ja koristeiden hankkiminen. Pidimme ristiäiset Pirkkalan seurakuntatalossa, sillä vieraita oli yli 30, emmekä olisi mahtuneet kenenkään kotiin. Oli mukava kun ei tarvinnut miettiä riittääkö kaikille istumapaikkoja ja kahvikuppeja. Juhlapaikalta löytyi kaikki astiat ja pöytäliinat.


 Tila oli ihanan iso, siellä oli erikseen tila, jossa itse kaste tapahtui ja toinen huone jossa oli pitkät pöydät kahvitusta varten. Löytyipä sieltä jopa lapsille leikkihuone, joka oli ehdottomasti plussaa, sillä muutama lapsi meidänkin juhlissa oli ja uskon että he viihtyivät huomattavasti paremmin, kun oli jotain tekemistä. Tilaa ei sen suuremmin tarvinnut koristella, enkä kokenut sitä tarpeelliseksi, mutta pöydistä löytyi kynttilöitä ja tarjottavien pöydässä oli pieniä vaaleansinisiä lasikiviä ja "terälehtiä".   
 
Itse kaste oli hyvin lyhyt ja rento tilaisuus. Pappi oli Teemulle entuudestaan tuttu ja oli mukavaa, että saimme juuri hänet kastamaan meidän pojan. Kun olimme aloittamassa kastetta, poika alkoi huutaa nälkäänsä. Pappi ilmoitti, että tuskin kenelläkään on niin kiire, jos poika vähän syö ennen kuin aloitetaan. Niinpä minä syötin poikaa hetken ja jatkoimme kastetta. Hän nukkui koko kasteen ajan, kun sylikummi jaksoi hytkyttää. Menimme hyvin lyhyen kaavan mukaan, ja pian pappi ilmoitti meidän päättämän nimen. Tästä lähin kutsumme poikaa nimellä Viljami Teemunpoika.Kummeja pojalla on yhteensä neljä. Minun isosisko ja hänen mies, Teemun veli sekä sisko. Kummeista kirjoittelen myöhemmin hieman lisää. Olen äärettömän kiitollinen, että juuri nämä ihmiset ovat meidän Viljamin kummeja ja mukana meidän elämässä.
 
Kaste oli kaikinpuolin meidän näköinen tilaisuus ja päivän päätähtikin jaksoi ilman suurempia huutoja koko päivän. Kyllä Viljami olikin väsynyt ja nukkui koko illan kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti