torstai 23. maaliskuuta 2017

3kk neuvola

Meillä oli tänään 3kk neuvola, ja Viljami sai ensimmäiset rokotukset. 2kk neuvolassa sai jo suun kautta rotavirusrokotteen, mutta tänään annettiin sen lisäksi kaksi piikkiä reiteen.

Jännitin etukäteen jonkinverran, koska ei voi tietää kuinka pieni reagoi piikkeihin ja siihen kirvelyyn. Itse en pidä piikeistä yhtään, mutta Narkolepsia tutkimusten aikaan totuin piikkeihin, eikä se enää ole niin kamalaa kuin aiemmin. Toki en vieläkään halua katsoa kun piikki laitetaan.


Mentiin kävellen neuvolaan, koska mulla ei ole päivisin autoa käytössä, ja matkaa neuvolaan on vaan reilu kilometri. Viljami kerkesi siis nukkua vaunuissa puolisen tuntia ja heräsi tietysti heti kun aloin riisumaan häntä. Onneksi Viljami oli hyvällä tuulella ja naureskeli kovasti kun isommat lapset leikkivät. Oli myös hauska sattuma, kun odotusaulassa oli kaksi muutakin samanikäistä vauvaa.

Tänään poikkeuksellisesti Viljamia tutki terveydenhoitaja -opiskelija, joka oli todella mukava ja alkuun juteltiin perus kuulumisia. Siirryttiin hoitopöydälle tutkimaan, ja mua huvitti kun hän kysyi, että onko Viljami kääntyillyt vahingossa, ja yritti laittaa Viljamia vatsalleen ja siitähän se sitten käänsi itsensä selälleen eikä kyllä tarvinnut sen jälkeen miettiä että onko kääntynyt vahingossa vai tekeekö sen jo ihan omasta tahdosta. Niin terhakkaasti ponnisti toisella jalalla vauhtia ja auttoi vielä kädellä.

Punnittiin poika, ja tällä hetkellä painoa on 6600g, eli 650g tullut kuukaudessa. Pituutta mitatessa Viljamin hermot sitten meni, kun ei tahdottu saada kunnolla mitattua, sillä hän ei tahtonut suoristaa jalkaansa ollenkaan. Lopulta kun onnistuttiin mittaamaan, oli pituus 59cm, eli 3,2cm enemmän kuin viimeksi. Päänympärys oli myös kasvanut sentillä.

Tuon pienen hermoromahduksen jälkeen puin Viljamille bodyn päälle ja alettiin ensin antaan rotavirusrokotetta, joka siis annettiin suun kautta nesteenä. Viljami huusi täyttä huutoa naama punaisena ja pää hiestä märkänä. Annettiin tippa kerrallaan sitä nestettä, mutta en saanut Viljamia missään välissä rauhoittumaan. Hän siis huusi koko loppu käynnin ajan, sillä väsymys painoi päälle.

Rotavirusrokotteen jälkeen Viljami sai  kaksi piikkiä, yhdet molempiin reisiin. Ensimmäisen piikin kohdalla vaikka katsoin muualle, tunsin sen kivun itsessäni minkä Viljami koki. Oli niin sydäntä särkevää katsoa kun toista sattuu, eikä voi auttaa. Onneksi se oli äkkiä ohi ja pian sain pukea Viljamille loputkin vaatteet päälle ja lähdettiin aulaan imettämään ennen kotiin lähtöä. Vaunuissa Viljami nukkuikin ensin 2,5h ja heräsi, mutta nukahti samantien kun otin hänet syliin, joten en edes riisunut häntä vaan annoin jatkaa unia vielä tunnin verran sitterissä ja sen tunnin nukuin itsekin sohvalla.
Vähän itkuinen poika on tänään ollut, mutta kuumetta ei ainakaan vielä ole noussut. Käytiin illalla pieni vaunulenkki, jotta hän saa edes yhdet pidemmät unet tähän iltaan, ja toivottavasti nukkuu myös yönsä hyvin.

Sellainen oli meidän 3kk neuvola, miten muiden vauvat on reagoineet rokotuksiin?

2 kommenttia:

 1. Niin suloinen poika. :) Meillä oli rotarokotteesta aina useamman päivän ripulointi, muista selvittiin vähemmällä, joku lyhyt lämmönnousu tuli joskus. Toivottavasti ootte päässeet vähällä. :)
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, me säästyttiin toistaiseksi kaikilta sivuoireilta. Täytyy toivoa että muutkin rokotteet menee näin kivuttomasti :) - Sanni

   Poista