lauantai 18. maaliskuuta 2017

Mitä tehdä kun vauva nukkuu

Kaikki äidit varmasti tietää sen tunteen, kun vihdoin saa lapsen nukahtamaan päiväunille! Vihdoin kädet vapaana ja aikaa tehdä jotain itsekseen. Olen siinä suhteessa onnekas, että pystyn hyvin syömään, ripustamaan pyykkiä ja muutenkin touhuamaan kun Viljami on hereillä, sillä hän viihtyy hyvin lattialla ja sitterissä. Listasin tähän alle asioita, joita mä yleensä teen Viljamin nukkuessa.

Siivoan. Mä rakastan sitä, että koti on siisti. Ei ole sellaisia päikkäreitä, ettenkö siivoaisi edes jotenkin. Oli se sitten pölyjen pyyhkimistä, pyykin pesua tai imurointia. Kun siivoaa joka välissä vähän, ei koti pääse koskaan kaaokseksi.

Suunnittelen ja kirjoitan blogipostauksia. Viljamin ollessa hereillä on harvoin niin hiljaista hetkeä, että pystyisin täysillä keskittymään kirjoittamiseen. Tottakai jos inspiraatio iskee, niin silloin kirjoitan ylös ne asiat, mutta viimeistelen vasta kun saan olla ihan rauhassa.


Jumppaan tai venyttelen. Varsinkin lenkin jälkeen jos saan Viljamin jäämään ulos vaunuihin nukkumaan, niin teen pienen treenin ja venyttelen. On ihanaa kuunnella musiikkia ja jumpata. Venyttely on myös todella tärkeää nyt, kun jatkuvasti kantaa vauvaa ja imettää mitä ihmeellisimmissä asennoissa.

Katson sarjoja. Aina on joku sarja johon on koukussa, ja mikäpä sen ihanampaa kun maata sohvalla ja katsoa jotain hyvää sarjaa. YouTube - videot on myös koukuttavia.

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä, nukun! Sain sellaisen ohjeen ennen kuin Viljami syntyi, että nuku aina kun vauvakin nukkuu. Ensimmäisen kuukauden tottelinkin tätä käskyä, mutta nykyään nukun vain jos väsyttää. Mähän siis voin nukkua ihan koska vaan, vaikka olisin juuri herännyt, olen aina sen verran väsynyt. Mutta viimeaikoina en ole tarvinnut läheskään joka päivä päikkäreitä, sillä meidän yöt on sujunut sen verran hyvin!

Mitä sä teet kun saat vauvan nukkumaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti