keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Palohälytys

Mun aamu alkoi tänään todella huonosti, kun heräsin huonoon oloon ja kertaalleen kävinkin halaamassa pönttöä. Ajattelin jo hetken, että iskikö minuun nyt se norovirus joka tuntuu jylläävän koko maassa. Sain kuitenkin aamupalan syötyä, ja leikittiin Viljamin kanssa lattialla. Mun huono olo oli poissa!

Hieman kymmenen jälkeen aloin kuuntelemaan, että naapurin koira haukkuu ja jostain kuuluu kova piippaus. Palohälytin soi naapurissa! Ei mennyt montaa sekuntia kun alkoi meilläkin soida ja pian soi koko kerroksen viidessä asunnossa. Kolmessa asunnossa on koiria, joten meteli oli aikamoinen kun koirat hädissään haukkuivat.


Menin aivan paniikkiin ja soitin Teemulle että mitä pitää tehdä. Koitin parvekkeelta katsoa palaako jossain asunnossa, mitään ei kuitenkaan näkynyt, eikä rapussa haissut savu, joten aloin repimään hälyttimiä irti katosta jotta sain metelin loppumaan. Tässä vaiheessa olin laittanut Helmin kylpyhuoneeseen, jotta sen korvat edes vähän säästyi tuolta meteliltä. Meillä on hieman normaalia korkeampi huonekorkeus, joten tavallisella tuolilla en ylettänyt kattoon, onneksi meillä on Tripp Trapp, jolla yletyin nappaamaan hälyttimet irti.

Teemu antoi ohjeeksi, että äkkiä pihalle ja soitto hätäkeskukseen. Laitoin Viljamin lämpöpussiin ja Helmille hihnan ja lähdettiin alakertaan. Missään muussa kerroksessa ei kuulunut hälyttimien ääniä. Soitin hätäkeskukseen ja sieltä lähetettiin paloauto tarkistamaan tilanne. Ihana rouva tästä talosta sattui samaan aikaan alakertaan ja hän soitti huoltoyhtiöön ja sieltä tulikin äkkiä mies katsomaan tilannetta ja totesi, että talossa oli sähkökatko hetki sitten ja koska hälyttimet on liitetty sähköverkkoon niin ne alkoi soida. Palomiehet vielä kävivät tarkastamassa tilanteen, ja saatiin lupa palata takaisin kotiin.

Tämä pelästytti kyllä toden teolla! Toivottavasti enää ei tarvitse moista todistaa, eikä hälyttimet temppuile sähkökatkon tullen. Hassua tässä oli se, että täällä on ennenkin ollut sähkökatkoja, eikä hälyttimet ole soineet ja tänään ne soi ainoastaan meidän kerroksessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti