sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kuka tekee ja mitä?

Saimme Viljamin 3kk neuvolasta täytettäväksi pari kyselyä, ja ne palautettiin 4kk neuvolassa. Yksi kysely käsitteli parisuhdetta, ja siinä kysyttiin muun muassa kotitöiden jakautumisesta. Minun vastaus oli, että olen tyytyväinen kuinka meillä kotityöt jaetaan, mutta Teemu ei ollut aivan tyytyväinen, sillä hänen mielestään hän osallistuu liian vähän kotitöihin. Siitä sain ajatuksen, että teen listan, jotta näemme kuinka kotityöt todellisuudessa jakautuu meidän taloudessa. 

Aamuisin Teemun vastuulla on käyttää Helmi ulkona ja antaa ruoka. Tämä on tosi hyvä juttu, sillä meidän ei tarvitse Viljamin kanssa lähteä heti aamusta pihalle vaan saadaan mennä sitten kun hyvältä tuntuu. Myös iltaisin Teemu melko usein ruokkii Helmin. Aamuisin Teemu ripustaa silloin tällöin pyykit, koska meillä pesukone pyörii yleensä öisin ja Teemu on ensimmäisenä hereillä, joten hän tarvittaessa kerää kuivat pyykit narulta ja ripustaa märät tilalle. 


Mä huolehdin yleensä pölyjen pyyhkimisestä, imuroinnista sekä vessan- ja lattioiden pesusta. Ne on sellaisia asioita, joissa oon melko tarkka, joten ihan omasta vapaasta tahdosta teen ne hommat itse. Nautin siivoamisesta, ja yleensä aina Viljamin päikkäreiden aikaan siivoan jonkinverran kotia. Tiskikoneen tyhjennys on myöskin yleensä mun homma, sillä sekin pyörii yleensä öisin ja sitä Teemu ei aamuisin oikein pysty tekemään, koska meteli saattaisi herättää mut ja Viljamin. Mä laitan useimmiten ruuan meillä, koska haluan sen olevan valmista kun Teemu tulee töistä, ja koska meillä syödään ihan tavallista kotiruokaa ilman mitään kikkailuja, valmistuu ruoka aika helposti ja nopeasti.

Käymme yleensä kerran viikossa yhdessä kaupassa tekemässä isommat ostokset, ja pitkin viikkoa Teemu tuo töistä tullessaan täydennystä kaappiin, jos siltä näyttää. Joskus käymme Viljamin kanssa päivällä kävellen kaupassa jos tarvitsemme jotain, mutta pääasiassa tämäkin on Teemun homma.

Aika tasaisesti meillä siis hommat jakautuu, vaikka Teemu eri mieltä asiasta olikin. Olen kyllä niin kiitollinen, että meillä homma toimii näin hyvin, eikä kotitöistä tarvitse riidellä. Molemmat on löytänyt ne jutut, jotka on itselle helppo tehdä arjen lomassa, eikä kotityöt aiheuta päänvaivaa ja harmaita hiuksia. En todellakaan odottanut Teemulta näin suurta panostusta meidän kotitöihin, sillä hän kuitenkin käy töissä tienaamassa leivän meidän pöytään, ja sen lisäksi viettää paljon aikaa tallissa, jotta meillä on mahdollisuus harrastaa.

Kuinka teillä jakautuu kotityöt? Osallistuuko molemmat vanhemmat arjen pyörittämiseen, vai onko enemmän äidin tai isän homma hoitaa kaikki kotityöt, jos on kotona lapsen kanssa ja toinen käy töissä? 

3 kommenttia:

 1. Meillä jakaantuu aika tasan.. tai siis kröhöm.. kumpikin tuntee tekevänsä enemmän kuin toinen :D :D :D Meillä on selkeä jako, minä hoidan pitkälti ruokapuolen kun taas meidän isi-ihminen pitää huolta kaikesta korjaamisesta, autoista jne. Pyykit taas menee 50/50 meiningillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia että molemmat on tyytyväisiä! : D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista