sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Meidän perjantai

Meidän perjantai alkoi sillä, että nukuttiin vähän normaalia pidempään Viljamin kanssa. Yleensä heräillään seitsemän ja kahdeksan välissä, mutta tänä perjantaina me nukuttiin melkein yhdeksään asti ja senkin jälkeen vielä pötköteltiin sängyssä ja imetin Viljamia. Puoli kymmenen aikaan noustiin ylös, mentiin vessaan, jossa pesin hampaat ja kasvot. Vaihdoin Viljamille vaipan ja puettiin vaatteet päälle. Siirryttiin keittiöön, jossa laitan Viljamin aina Tripp Trappiin istumaan mun aamiaisen ajaksi, jotta saan syötyä rauhassa. Annoin Viljamille D-vitamiinitipat ja tein itselleni puuroa. Syön joka aamu mikropuuroa, jonka päälle heitän yleensä mustikoita, banaania tai raejuustoa sekä mehukeittoa. 


 
Puoli yhdentoista aikaan mun puhelin soi ja Teemun Isä oli tulossa käyttämään Helmiä lenkillä. Hän käy lähes joka päivä sen kanssa lenkin, joka helpottaa tosi paljon mun päiviä, kun mun ei tarvitse stressata aamupäivällä, että koska päästään pihalle vaan saadaan mennä iltapäivällä sitten kun on sopiva hetki. Leikittiin hetki Viljamin kanssa lattialla, kunnes Teemun Isä ja Helmi tuli takaisin ja seurusteltiin hetki hänen kanssaan ennenkuin hän lähti kotio. 

Aloin laittamaan Viljamia päikkäreille, joka jostain syystä on parina päivänä ollut vähän haasteellisempaa ja nukahtaminen on ollut vaikeaa. Käveltiin asuntoa ympäri, kunnes sain hänet sitterin tärinään nukahtamaan ja istahdin tietokoneen ääreen kirjoittelemaan postausta valmiiksi. Kun sain hommat koneella tehtyä päätin siivota. Siivoan lähes jokapäivä, eikä siinä kestä kuin puoli tuntia, sillä meillä on sen verran pieni asunto. Siispä pyyhin pölyt, imuroin ja pesin lattiat sekä vessan. 

Tein myös itselleni ruokaa, joka tälläkertaa oli nakkimunakasta ja salaattia. Syön lähes jokapäivä munakasta ja salaattia lounaaksi, jos edellispäivältä ei ole jäänyt ruokaa. Myös pinaattikeitto kananmunalla on hyvin vakio lounas. Helppoa ja nopeaa! Ehkä hieman yksipuolista, mutta ainakin saan vatsani täyteen ilman suurempia kokkailuja. Kertokaa mitä te syötte lounaaksi kun olette vauvan kanssa kotona? Jotain nopeasti valmistettavaa, mutta kuitenkin suht terveellistä ja täyttävää.Viljamin herättyä päikkäreiltä leikittiin taas lattialla, meillä harjoitellaan kovasti kierähtämistä sekä selältä vatsalle, että toisin päin. Tänään ei käyty vaunulenkillä, vaan nappasin Viljamin kantoreppuun ja käytiin vähän kävelemässä Helmin kanssa ulkona. Ihanaa kun Viljami viihtyy kantorepussa, on välillä kiva käydä kävelemässä ilman vaunuja. 

Viiden jälkeen Teemu tuli kotio, ja lähdettiin käymään ruokakaupassa. Tarkoituksena oli ostaa tarvikkeet, jotta voisimme tehdä itse pitsaa iltapalaksi, mutta jostain syystä päädyttiin ostamaan vain pakolliset tavarat, ja haimmekin valmiit pitsat... Loppuilta makoiltiin sohvalla vatsat täynnä ja katseltiin telkkaria. Sellainen oli meidän perjantai, oikeastaan melko samalla kaavalla kuluu meidän muutkin arkipäivät. Paljon leikkimistä, nukkumista ja välissä vähän bloggailua ja syömistä. Ihan tavallista arkea!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanan rennolta äippälomapäivältä <3 Etenkin nuo hitaat aamut ovat sellaisia joita itse olen jäänyt kaipaamaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastan hitaita aamuja ja yritän nyt nauttia niistä, kun ikuista tämä ei kuitenkaan ole :)

      Poista