torstai 4. toukokuuta 2017

Coussicca

Palataan vielä hetkeksi vapun tunnelmiin, sillä Teemun perheellä on tapana käydä vappuna syömässä ravintolassa ja tänä vuonna suuntasimme vappupäivänä Coussiccaan. Se sijaitsee Tampereella keskustan tuntumassa ja on Tampereen vanhin ruokaravintola. Aiempina vuosina olemme käyneet Pispalan Pulterissa, mutta tänä vuonna kaipasimme jotain uutta!


Pöytävarauksemme oli kello 12, ja olimme hyvissä ajoin paikalla. Ravintola ei ollut vielä auki, joten odottelimme pihalla muuta seuruetta. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, joten nautimme hetken tuosta lämmöstä. Viljami nukkui turvakaukalossaan, mutta alkoi pikkuhiljaa herätä kun ympärillä oli hälinää. Olin salaa toivonut että hän nukkuisi koko ruokailun ajan, mutta haaveeksi jäi! Meille oli varattu pitkä pöytä, sillä yhteensä meitä taisi olla 11 henkeä paikalla. Aloitimme tutkimalla ruokalistaa, joka näytti niin hyvältä että meinasi iskeä valinnanvaikeus. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin tilaamaan Aurajuustopihvin. 

Annoksiin kuului alkuruoaksi joko vihreäsalaatti tai bataattikeitto. Minä valitsin tällä kertaa keiton alkuun, ja täytyy myöntää että olin hieman pettynyt. Keitto oli kyllä hyvän makuista, mutta koostumus oli todella vetinen. Onneksi maku kuitenkin oli hyvä, niin se paikkasi asiaa. Tämä on varmasti vain makuasia, mutta minä tykkään että keitto on enemmän sosemaista kuin vetistä. Sain syödä keiton lämpimänä, sillä anoppini otti Viljamin siksi aikaa, sillä hänellä oli alkuruokana salaatti joka ei jäähtyisi, toisin kuin minun keitto.


Kävelin pääruokaa odotellessa Viljamin kanssa hieman, sillä hän meinasi hermostua pelkkään istuskeluun. Coussicca on melko pieni paikka, joten tilaa ei valtavasti ollut, mutta juuri se teki paikasta mukavan kotoisan ja tunnelma oli todella lämmin. Pääruoat tuli yllättävän nopeasti siihen nähden, että meitä oli niin iso porukka. Kaikkien annokset näytti todella herkullisilta. Minun Aurajuustopihvini sisälsi ulkofilepihvin, aurajuusto-tomaattikastiketta ja aurajuustokermaperunat. Huomaako tästä, että olin raskausajan ilman aurajuustoa? :D 

Maistoin ensin perunoita, jotka oli super herkullisia. Juuri sopivasti aurajuustoa! Pihviä leikatessani tajusin heti, että pihvi on hieman sitkeä. Kastike oli kuitenkin todella hyvää, mutta tottakai hieman harmitti, että pihvistä osa oli pakko jättää syömättä. Jälkiruoalle ei tälläkertaa jäänyt tilaa, ja Viljamikin alkoi väsähtää niin suuntasimme kotia kohti. Kaikinpuolin ravintola Coussicca oli miellyttävä kokemus, ehdottomasti aion antaa uuden mahdollisuuden joskus, sillä muiden annokset kuulemma oli hyviä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti