tiistai 16. toukokuuta 2017

Suojaan auringolta

Kesän vihdoin pikkuhiljaa saapuessa on aika pohtia kuinka varustautua aurinkoon! Tämä on Viljamin ensimmäinen kesä, joten täytyi ihan ajatuksella paneutua aiheeseen, kuinka suojautua auringolta. Suurimmalta osin meidän ulkoilut tapahtuu vielä vaunujen kanssa, eli Viljami on vaunukopan suojassa piilossa auringolta, loppukesästä kuitenkin uskoisin että siirrymme vaunuista ratasosaan, jolloin altistuu enemmän auringolle.  Toki meidän vaunuissa on todella suojaava kuomu, mutta silti ei aurinkoa kokonaan pääse piiloon. Kisareissuilla käytetään jonkin verran kantoreppua, ja silloin aurinkolasit olisi tarpeelliset. Tähän asti päässä on vielä ollut trikoopipo, mutta ilmojen lämmetessä jokin kevyempi on hommattava. 

Babiatorsarmy lippisBaby Banz RetrohellehattuJulbo Loopinglippis

Aurinkolaseista mulla ei ole mitään hajua minkälaiset olisi hyvät Viljamin päähän. Niitä tuntuu olevan niin monia erilaisia, mutta Babiatorsit on jossain vauvaryhmän keskustelussa tullut vastaan, joten päädyin ensin tutkimaan niitä. Näissä mua kiinnosti eniten se, että kehykset ja sangat ovat taipuisat, ja lähes 100% rikkoutumattomat. Voisi kuvitella, että nämä ovat mukavat päässä kun ei ilmeisesti ole kovin kovaa muovia. Ja onhan nää myös todella tyylikkäät! Toisena vaihtoehtona vastaan tuli Baby Banz Retrot, joissa mua kiinnosti pyöreämpi muoto, eli nämä ehkä suojaavat vielä enemmän auringolta kuin Babiatorsit? Myös pään ympärille tuleva remmi kuulostaa näppärältä, mutta onko se käytännössä kuitenkaan hyvä? Kolmas vaihtoehto on Julbo Looping -lasit. Nämä on myös pyöreämmän malliset, ja näihin saa nauhan, joka menee pään ympäri. Eli melko samanlaiset ominaisuudet Baby Banzien kanssa. 

Hatuista lippikset miellyttää mun silmää eniten, ja tietysti tuo kasvoille varjon ja suojaa sillä tavalla auringolta, mutta käytännöllisyydestä en ole kovin varma näin pienellä vauvalla. Ehkä isommalla lapsella lippis pysyykin päässä, mutta miten näin pienellä? Kantoreppuun lippistä ei tietenkään voi laittaa, mutta ehkä sitten rattaissa istuessa lippis voisikin olla varteen otettava vaihtoehto. Leuan alle solmittava hellehattu pysyy varmasti päässä, ja suojaa hyvin, joten ehkä kantorepussa tämä olisi kätevin vaihtoehto. Tietysti suomen kesässä trikoopipoakin voi käyttää, eli jos en muuta sopivaa löydä niin turvaudumme pipoon! 

Nyt kertokaa mulle kaikki vinkit liittyen aurinkolaseihin ja hattuihin! Minkälaiset lasit pysyy päässä ja mikä hattu suojaa tarpeeksi auringolta? 

4 kommenttia:

 1. Julbon aurinkolasit pysyy hyvin päässä, mutta ne eivät ehkä ole markkinoiden "makeimmat" ;D Hatussa olisi hyvä olla sellainen niskasuoja myös.. Rannalla olemme käyttäneet ihan UV-suojahattuja. Tietty Viljami on vielä niin pieni, että kannattaa myös ihan välttä suoraa auringonpaistetta.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä sovittelemassa Julboja, ne vaikuttaa kaikkein parhaimmilta! Tottakai yritetään välttää mahdollisimman paljon aurinkoa, mutta toi niskasuoja hatussa on muuten hyvä! :)

   Poista
 2. Meillä ollut babiatorsit ja useamman kokoiset julbot. Kaksivuotias tyttö keksi että babiatorseista saa napsauttamalla linssit irti. Julbot on ollu pikkusilla mielestäni hyvät ja käytännölliset. Remmi pienellä auttaa vaikka pysynyt kyllä hyvin päässä ilmankin. Suosittelen että mitä aikaisemmin alkaa pitämään niin tottuu paremmin. Tietyssä iässä vauva vain vetää ne päästään pois kun ne on oudot, mutta aikaisemmin jos pitää niin kerkeää tottua niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun kerroit tuosta Babiatorsien linsseistä, kyllä me ollaan nyt kallistuttu julboihin. Ollaan harjoiteltu aurinkolasien käyttöä "hienostelulaseilla" turvakaukalossa, ja onneksi toistaiseksi Viljami on antanut lasien olla rauhassa.

   Poista