perjantai 26. toukokuuta 2017

Viisi vinkkiä äidin jaksamiseen

Monet äidit kamppailevat jaksamisen kanssa, jokaisella on varmasti ne omat keinot, mitkä on kokenut parhaaksi omalle jaksamiselle, mutta nää on mulla toiminut! Kaikille ei tietenkään päde samat neuvot, eikä niitä ole niin yksinkertaista toteuttaa, mutta tässä muutama yleispätevä vinkki. Jakakaa tähän teidän omia vinkkejä, miten te jaksatte paremmin arjen puurtamista. 

1. Ota omaa aikaa. Jos vaan joskus tulee mahdollisuus, niin ota ja lähde pois kotoa. Laita lapsi hoitoon, oli se sitten lapsen isä, täti, mummu tai vaari, joka lapsen kanssa on sen aikaa, kun käyt vaikka yksin kaupassa. Ei vaadi monen tunnin erossa oloa, kun saa vähän ajatuksia muualle ja hetken omaa aikaa. Mulle ainakin on ihan luksusta ajaa yksin autolla, saan kuunnella just sitä musiikkia mitä haluan, ja niin kovaa kun itse haluan tai yksin kaupassa käyminen saa ajatukset pois kotoa hetkeksi.

2. Nuku aina kun siihen on mahdollisuus, jos vähänkin väsyttää. Viime päivinä olen ollut tavallista väsyneempi, ja olen nukkunut aina kun Viljamikin. Kotityöt on jäänyt vähän vähemmälle, mutta en ole antanut sen nyt häiritä, mielummin olen levännyt ja siivoillut silloin kun siihen on oikeasti ollut voimia.


3. Puhu, jos on puhuttavaa. Älä haudo pahaa oloa ja asioita sisälläsi, vaan juttele esimerkiksi ystävien, vanhempien tai vaikka isovanhempien kanssa, jos vaan on mahdollista. Kun on päivät yksin kotona, niin mua helpottaa kun saan lähettää Teemulle ääniviestejä, jos on jotain puhuttavaa. Viljamin kanssa kun keskustelu ei ole kovin rakentavaa.

4. Hae vertaistukea muista äideistä. On niin monia eri kanavia, mitä kautta voi löytää vertaistukea. Facebookissa on paljon vanhemmille suunnattuja ryhmiä, joissa voi jakaa ajatuksia. Myös erilaiset chat -palvelut on varmasti toimivia!

5. Tee jotain mielekästä. Jos sä rakastat musiikkia, kuuntele sitä. Jos sä tykkäät lukea, niin lue jos vaan ehdit. Jos on mahdollisuus edes hetki tehdä jotain mielekästä ja saada ajatukset muualle, niin tee se! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti