maanantai 22. toukokuuta 2017

Viljami viisi kuukautta

Taas vierähti yksi kuukausi ja Viljami täytti viime viikolla viisi kuukautta. Ollan opittu kovasti uutta ja kasvettu, edelleen pelkällä rintamaidolla. Ei olla siis aloiteltu kiinteitä vielä. Neljän kuukauden neuvolassa meille sanottiin, että pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa kääntyä ympäri, kun Viljami osasi ennen pyörähtää vain mahalta selälleen. Seuraavana päivänä neuvolasta hän sitten otti ja kääntyi myös selältä mahalleen, ja sen jälkeen ei olla enää selällään juurikaan viihdytty.

Mahallaan ollessa Viljami potkii kovasti jaloillaan jo eteenpäin, mutta kädet ei vielä osaa liikkua mukana, eli yleensä hän hermostuu siihen ettei pääsekään eteenpäin. Sen sijaan peruuttaa hän osaa jo hienosti. Tosin sitäkin vain jos sattuu olemaan hyvällä tuulella. Hetkeksikään ei voi enää jättää valvomatta, nimittäin yksi päivä kun käänsin selkäni, oli Viljamin varpaat Helmin vesikipossa.. Kovasti meillä on meteliä päivissä, niin paljon tulee juttua ja kiljahduksia, että välillä tekisi mieli vaan laittaa kuulosuojaimet päähän tai mennä yksin johonkin hiljaiseen paikkaan vaan istumaan. Viljami myös naureskelee kovasti, etenkin Isin kanssa. Kaikenlainen pärisyttäminen on myös hauskaa ja hän matkii huulten pärinää itsekin. Meillä on löydetty myös varpaat, ja jos ennen tätä sukat ei pysynyt potkimisen takia jalassa, niin nyt ei pysy sen takia että hän itse nappaa ne aina pois. 


Käytiin tänään neuvolassa, painoa on kertynyt 7670g, eli 650 grammaa kuukaudessa. Pituuttakin oli tullut 2,2cm edellis kerrasta, nyt Viljami on 62,8cm pitkä ja päänympärys 43,2cm. Kasvaa siis todella hyvin omalla käyrällään. Tällä käynnillä hän sai taas rokotteita, jotka on nyt päivällä vähän itkettänyt, mutta viimeksikin oli ainoastaan pientä ärtyneisyyttä, muuten ei vaikuttanut mitenkään. Toivotaan että nytkin selvitään vähällä! Vilkkaaksi ja puheliaaksi neuvolatäti Viljamia kehui, saa nähdä säilyykö nämä ominaisuudet vanhetessa. Ennen puolivuotis neuvolaa meidän olisi tarkoitus aloitella maistelemaan soseita, ja ehkä vähän sormiruokailemaan. Oon jostain syystä lykännyt ja lykännyt kiinteiden aloittamista, mutta eiköhän Viljami pikkuhiljaa ala olla valmis jo uusiin makuihin. Ajattelin tehdä joitakin soseita itse pakkaseen valmiiksi, ja sain siskoltani jo aiemmin Piltin Ensimaut -soseita, joten niitä varmasti maistellaan myös! 


2 kommenttia: