torstai 1. kesäkuuta 2017

Asuntohaaveita

Kun muutettiin viime marraskuun alussa tähän nykyiseen asuntoon, tiedettiin että tämä olisi vain väliaikaista. Kaksio, jossa on 54 neliötä kävisi jossain vaiheessa pieneksi. Vuokralla asuminen on myös äärimmäisen kallista ja turhauttavaa. Turhauttavaa siinä mielessä, että samalla summalla mitä nyt maksamme tästä vuokraa, lyhentäisimme huimasti lainaa. Kävimme alkuvuodesta avaamassa Viljamille oman pankkitilin, ja siinä ohimennen juttelimme asuntolainasta, sillä rehellisesti en ollut uskonut että meille lainaa mistään tässä elämäntilanteessa myönnettäisiin. Meidän tulot nimittäin ei kovin suuret tällä hetkellä ole. Kun kuitenkin kerroimme paljonko tällä hetkellä meillä menee rahaa vuokraan, veteen ja sähköön, kertoi pankkivirkailija, että kyllä ilmanmuuta jonkin suuruinen laina olisi mahdollista saada. Meillä on myös molemmilla asuntosäästötilit, joihin on kertynyt pieni pesämuna helpottamaan lainan saantia. 
  
Innostuimme asiasta, ja siitä lähtien olenkin alkanut haaveilla omasta kodista, olisihan se ihanaa kun olisi ihan ikioma asunto! Meillä on Teemun kanssa hyvin samanlaiset ajatukset meidän unelmatalosta. Se olisi tietenkin iso omakotitalo, jossa on iso piha ja iso talli, jossa saatais yhdessä laitella autoja. Pitäisi olla peltoa, jotta lapset saa peltoautoille kunnon radan, ja naapureita ei tietenkään ihan vieressä, koska meteliä meistä kyllä lähtee. Talo olisi mansardikattoinen ja pihassa olisi iso terassi. 
  

Tämä ei nyt kuitenkaan ihan vielä ole meille ajankohtaista, niin suurta lainaa ei vielä ole tulossa. Realistisempaa tähän hetkeen on mieluiten rivitalo kolmio tai neliö, ehkä mahdollisesti kerrostalo, jos siinä on iso hissi ja sauna. Meidän kriteereillä täältä Pirkkalasta löytyy melko vähän vaihtoehtoja, sillä asuntojen hinnat huitelee melko korkealla meidän budjettiin nähden. Ja tällä hetkellä tilanne on se, että tuskin olemme Pirkkalasta pois lähdössä. Tampereella on muutama kaupunginosa jonka ehkä kelpuutamme, mutta niissäkin hinnat on Pirkkalan tasolla. Koska Teemu on tehnyt nyt todella pitkää päivää, ja tulee kotio vasta illalla kahdeksan aikaan, emme ole päässeet pankkeihin kiertelemään ja kyselemään lainatarjouksia. Siksipä meillä on Teemun kesälomalle suunniteltuna tapaamisia eri pankeissa, jotta saisimme jostain lainalupauksen ja voisimme alkaa ihan tosissaan katselemaan asuntoja.

Ehkä pian meilläkin on ihan ikioma koti! On muuten jännä miten se tuntuu niin pelottavalta, kun kyseessä on ensimmäinen laina ikinä. Otin tänävuonna ensimmäistä kertaa puhelimen osamaksulla, aiemmin en ole osamaksuja tarvinnut, ja jo se tuntui hurjalta! Siis että on velkaa jonnekin ja pitää maksaa sitä pois. En tiedä olenko outo, vai ajatteleeko muut näin, mutta mielummin aina maksaisin kaiken kerralla pois. Asuntolainaa nyt ei vaan ihan tosta noin maksetakaan... :D

4 kommenttia:

 1. Asunnon etsintä ja kaikki siihen liittyvä haaveilu ja suunnittelu ovat niin ihanaa. Ja kun lopulta pääse sisustamaan - jee! :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! En malta odottaa, että saa sisustaa ihan ikiomaa kotia, eikä tarvitse kysyä jokaiseen reikään jonka seinälle tekee erikseen lupaa vuokranantajalta! :)

   Poista
 2. Onnea on oma asunto 😍 meillä on 60luvun kaksio jonka ollaan täysin rempattu ja iso olkkari johon olen suunnitellut väliseinän ja makkarista tulee lastenhuone. Tykätään tän sijainnista niin paljon et ei oo toista samanlaista asunto vielä löydetty joka miellyttäisi ja toinen lapsi saa tulla ensi vuonna niin ainakin väliaikainen ratkaisu siihen asti ku saadaan joku yhtä ihanaa asunto ku tää nykyinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Remonttikohde kiinnostaisi meitäkin, saa ainakin mieleisen kun itse tekee! :)

   Poista