lauantai 10. kesäkuuta 2017

Ennen kisoja

Tämä viikonloppu kuluu taas kokonaan kisoissa. Ennen kisoja on yllättävän paljon asioita mitä pitää hoitaa, ja kisoja edeltävä ilta kuluukin yleensä aika vauhdikkaasti. Se tietysti sopii mulle, sillä ei ainakaan ehdi jännittämään vielä illalla omaa ajoa, mutta taas toisaalta se tuo sen kisafiiliksen päälle, kun pakkaillaan kamoja kasaan. Koska meillä Teemu laittaa autot, enkä itse viime aikoina ole paljoa tallissa pyörinyt, on mulla kotona tiettyjä hommia ennen kisoja.


Koska meidän huoltojoukot on kasvanut viime aikoina melko suureksi, olen kokenut tarpeelliseksi eväiden teon. Kisapaikalla on usein tarjolla pelkkää makkaraa ja sämpylää, ja jos totta puhutaan niin jossain vaiheessa kesää ne alkaa kyllästyttään, eikä niillä välttämättä saa vatsaakaan täyteen. Mitään suuria ruokia en ole mukaan tehnyt, mutta yleensä leivon pellillisen jotain piirakkaa, paistan pasteijoita tai teen pizzaa. Ne on kivaa vaihtelua ainaiselle makkaralle, ja koska rakastan kaikkea makeaa, niin usein matkaan lähtee myös jotain makeaakin. Tänä viikonloppuna paistoin kaupan valmiita pasteijoita, ja leivoin raparperipiirakan Mummun raparpereista. Koska meidän ympärillä on niin iso tukijoukko, jotka tekee mun ja Teemun ajamisesta mahdollista, haluan edes tällä tavalla osoittaa kuinka kiitollinen heistä olen. 


Lapsen kanssa reissatessa täytyy ottaa monia asioita huomioon, ja vaatetta täytyy löytyä joka säälle. Suomen kesästä kun ei koskaan tiedä mitä se keksii, ja lähdemme yleensä liikkeelle aikaisin aamulla, jolloin on kylmä. Päivällä saattaa olla jopa hellettä, ja vettäkin voi sadella. Täytyy siis pakata haalari, shortsit, aurinkolasit, lippikset ja villasukat. Mukana täytyy olla myös rintapumppu ja pulloja, sillä mun on pumpattava pulloon maitoa, jos Viljamille iskeekin nälkä sillä välin kun mä ajan. Iso kasa leluja ja vaippoja on myös oltava, sekä tietysti rattaat. Tottakai me tarvitaan Teemunkin kanssa paljon vaatetta mukaan, shortseista villapaitaan, muutamat eri kengät ja sadevarusteet. Eikä tietenkään unohdeta Helmin vaatteita! Tähän päälle sitten vielä ajovarusteet ja kaikki työkalut, niin on autossa aika tiivis tunnelma. Onneksi appiukko osti ison auton mihin mahdutaan koko konkkaronkka tavaroidemme kanssa.

2 kommenttia:

  1. Noissa reissuissa on varmasti aina valmistautumista! :) Samalla tavalla koen että pitää ottaa vaikka mitä huomioon kun lähtee mökille lasten kanssaa. Sinnekin yleensä laitan eväitä ja pakkaan jotain erikoista tekemistä mukaan lapsille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten kanssa reissatessa täytyy kyllä ottaa niin monta asiaa huomioon!

      Poista