perjantai 23. kesäkuuta 2017

Pieni ruokailija

Ollaan aloiteltu kiinteiden syömistä Viljamin kanssa pikkuhiljaa. Tein itse neljää eri sosetta: bataatti, porkkana, kesäkurpitsa ja parsakaali. Pakastin soseet jääpalamuoteissa, joista sitten siirsin palat rasioihin, joista on helppo aina sulattaa pieniä määriä. Näiden lisäksi ostin kaupasta hedelmäsosetta, ja maistelimme myös kaurapuuroa. Alkuun mua jännitti paljon edes ajatus siitä, että Viljami saisi jotain muuta ruokaa kuin maitoa. Jännitin sitä, että tuleeko jotain allergioita, tai alkaako hän vierastaa tissiä. No kumpaakaan näistä ei onneksi vielä ainakaan ole käynyt, minkäänlaista allergista reaktiota ei ole tullut ja äidinmaito maistuu edelleen. 

Siirryimme siis sitteristä syöttötuoliin istumaan, ja tuntuu niin hurjalta katsoa mun pientä poikaa istumassa. Se näyttää niin isolta jo! Aiomme kokeilla myös sormiruokailua, koska se kuulostaa mielestäni mielenkiintoiselta, ja uskon siitä olevan hyötyä motorisen kehityksen kannalta. Ja vaikka mitään hyötyä ei olisikaan, on mielestäni mukavampi kun lapsi saa itse päättää mitä syö ja kuinka paljon. Silti esimerkiksi puuron aion syöttää itse lusikalla, ja jos syömme soseita niin ne myös. En näe siinä mitään järkeä, että pitäisi vain sotkea ympäriinsä ruoilla, joita kuuluu syödä lusikalla.


Sotkusta puheenollen, vaatii pieniä ponnisteluja tällaiselle siivousfriikille katsoa sitä sotkun määrää esimerkiksi puuroa syödessä. Kun saa lusikallisen puuroa lapsen suuhun ja hän tunkee sormet samaan aikaan sinne ja hetkenpäästä hieroo silmiään, on sotku aivan kamala! Totesin parhaaksi vaihtoehdoksi riisua lapsi vaippasilleen ennen ruokailua ja mennä pesulle heti ruokailun jälkeen. Lattioiden siisteydestä onneksi huolen pitää meidän Helmi. Uskon, että hänellä on oikein onnenpäivät, kun saa syödä niin paljon herkkuja lattioilta. 

Koska tämä kaikki on meille aivan uutta, kaipailisin nyt vinkkejä kaikkeen vauvan ruokailuun liittyen. Jakakaa parhaat reseptit ja vinkit, jotta voin oppia enemmän sormiruokailusta ja soseista. Löysin facebookista muutaman hyvän ryhmän aiheeseen liittyen, mutta silti neuvot ovat aina tervetulleita. 

2 kommenttia:

  1. Nuo bioimurit on ihan parhaita sotkun pelastajia :) Meillä on niitä kaksi ja aika vähän joutuu luuttuumaan keittiön lattiaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, todella hyödyllisiä tässä vaiheessa. Pysyy koti puhtaana. ;)

      Poista