keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Valkeakosken Kesäteatteri: Badding - Paratiisi

Jos olet menossa katsomaan musikaalin Badding - Paratiisi, etkä halua lukea siitä etukäteen, skippaa tämä postaus! 

Mä rakastan teatteria, etenkin musikaalit on mulle hyvin mieluisia. Me ollaan äidin kanssa muutamana aiempana kesänä käyty katsomassa erilaisia musikaaleja. Viime kesänä olimme katsomassa Kirka -musikaalia ja paikkana oli Valkeakosken Kesäteatteri. Tänä vuonna samaisessa paikassa pyörii Rauli Badding Somerjoesta kertova fiktiivisdokumentaarinen näytelmä, jota lähdimme eilen äidin ja isosiskoni kanssa katsomaan. Paikkana tuo Valkeakosken Kesäteatteri on ihana, sillä se sijaitsee Apianniemessä, jossa on iso uimaranta. Jätimme auton hieman kauemmas parkkipaikalle, josta kävelimme ihanien vanhojen talojen ohi kohti Apianniemeä. Katsomo on kokonaan katettu ja tulipa esityksen aikana pieni sadekuurokin, eikä se haitannut meitä tippaakaan. Väliajalla nautimme Ravintola Paviljonki Apian antimista, josta sai kahvia, pullaa, pientä suolaista ja makeaa. Tarjolla oli myös grillimakkaraa ja alkoholijuomia. 
valkeakosken kesäteatteri

valkeakosken kesäteatteri

Minun tietoni Baddingista pohjautuu Markku Pölösen Badding -elokuvaan, jonka itseasiassa näin ensimmäisen kerran hyvin nuorena, enkä varmasti silloin ymmärtänyt puoliakaan sen elokuvan jutuista. Sen jälkeen olenkin nähnyt tuon elokuvan kymmeniä kertoja, ja osaan jopa vuorosanoja ulkoa. Tämän näytelmän puolestaan on ohjannut ja käsikirjoittanut Otto Kanerva. Raulia esittää The Voice of Finlandista tuttu Ilari Hämäläinen, Raulin äitinä nähdään Nina Tapio, Isänä Ilkka Koivula, muissa rooleissa on Emmi Kaislakari, Katja Aakkula, Ville Keskilä ja Mikko Huoviala. 

valkeakosken kesäteatteri

Koska minun tietoni pohjautuu pelkästään tuohon elokuvaan, en osannut oikein odottaa tältä näytelmältä mitään. Olin kuullut oikeastaan pelkkää huonoa näytelmästä etukäteen, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla. Esitys ei mennyt yhtään samalla kaavalla kuin elokuva, joten minun oli vaikea hahmottaa asioiden aikajärjestystä. Myös itse Rauli kuvattiin hieman erilaisena tässä musikaalissa, millaiseksi hänet elokuvan perusteella olen mieltänyt. Olen kuunnellut paljon Baddingin musiikkia, joten kaikki esityksessä kuullut laulut oli minulle tuttuja ja pidin niiden sovituksesta. Kaikki suurimmat hitit, joita itseasiassa on todella paljon, kuultiin näytelmän aikana. Varsinainen juoni oli mielestäni hieman sekava, ja koska kyseessä oli fiktiivisdokumentaarinen näytelmä, en aina pysynyt kärryillä ollaanko nyt ajassa ennen kuolemaa vai jälkeen kuoleman. 

Kaikenkaikkiaan pidin todella paljon näytelmän musiikeista, ehkä jos olisin ottanut etukäteen hieman enemmän selvää Baddingista, olisin saanut näytelmästä enemmän irti. Se mitä jäin kaipaamaan, oli vahvemmat tunnereaktiot. Musikaali oli kevyttä katsottavaa, joka sekin on tietyissä tilanteissa kiva, mutta olisin silti kaivannut hieman enemmän tunteita, jotain koskettavaa, koska varmasti sellaistakin hänen elämässään on ollut. 

1 kommentti: