tiistai 6. kesäkuuta 2017

Viisi kuukautisen kepposet

Viljami on nyt noin viisi ja puoli kuukautta vanha. Uskotteko, että niin pieni osaa tehdä kepposia? Niinpä, se pieni ja viaton vauva on oppinut kaiken hyvän lisäksi tekemään jo pahojaan. 

Noin viikko sitten Viljami alkoi ryömiä eteenpäin ja siitä lähtien on täytynyt vahtia silmä kovana mitä hän seuraavaksi keksii, ja siirrellä tavaroita korkeammalle. Meillä on avokeittiö, ja jos teen ruokaa niin jätän Viljamin usein lattialle olohuoneen ja keittiön välille. Siinä sattuu olemaan Helmin ruoka- ja vesikippo jotka kiinnostaa Viljamia erityisen paljon. Vaikka kuinka kauas yritän hänet jättää, niin aina on käsi vesikipossa. Myös Helmin lelulaatikko kiinnostaa paljon, ja tottakai kaikki purulelut on pakko maistaa ja testata.  Helmin turkista on myös kiva ottaa kiinni ja kiskoa. Luojan kiitos Helmi on todella kiltti, eikä ole moksiskaan vaikka vähän häntä tukistettaisiinkin.


Äidin tukkaa on myös kiva repiä, varsinkin kun siitä lähtee yleensä isoja tuppoja mukana. Mulla on päänahka välillä niin kipeä, tosta pojasta löytyy yllättävän paljon voimaa! Pyykkejä ripustaessani jätän Viljamin usein vessan matolle makoilemaan, mutta jostain syystä suihku kiinnostaa häntä enemmän ja sieltä suihkuseinän takaa hänet usein löytääkin. Muutama hauska kömmähdys meille on myös käynyt, sillä Viljami on sujahtanut sängyn alle ja huutanut hädissään, kun helmalakana on silmillä tai hän on jumissa tv-tason alla. Tuntuu niin hassulta, että vielä kuukausi sitten ei ollut merkkiäkään mistään ryömimisestä, ja nyt hän menee jo niin kovaa! Konttaus asentoonkin hän nousee jo hienosti, mutta käsille varaaminen on vielä vähän hankalaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti