maanantai 19. kesäkuuta 2017

Viljami puoli vuotta

Tasan puoli vuotta sitten tähän aikaan olin maailman onnellisin. Mulla oli sylissä täydellinen pieni terve poika. Musta oli just tullut äiti ja Teemusta isä. Nyt puoli vuotta myöhemmin, se samainen pieni poika ryömii lattialla, opettelee konttaamaan, naureskelee ja opettelee syömään muutakin kuin rintamaitoa. Se on kasvanut niin valtavasti, ja en voi käsittää että on vierähtänyt jo puoli vuotta. Tätä ajankulkua ei voi ymmärtää ennenkuin on itse äiti ja näkee kokoajan lapsensa kasvavan ja kehittyvän. On uskomatonta kuinka paljon lapsi kasvaa ensimmäisinä kuukausinaan ja kuinka paljon voi oppia uutta.


Kuluneen kuukauden aikana Viljami on oppinut ryömimään ja nousemaan konttaus asentoon. Hän onkin erittäin vikkelä liikkeissään, ja enää häntä ei voi jättää valvomatta hetkeksikään. Olemme myös hieman totutelleet uusiin makuihin ja maistelleet soseita. Pikkuhiljaa aiomme alkaa lisäämään kiinteiden ruokien määrää, mutta tottakai jatkan imetystä niin pitkään kun se vain hyvältä tuntuu. On niin omituista ajatella, että mun pieni vauvani on jo niin iso, että se voi syödä samaa ruokaa mitä me itse syömme. Siirryimme myös vaunukopasta ratasosaan, ja Viljami on tykännyt paljon kun nyt hän näkee rattaista pihalle, eikä tarvitse vain maata ja tuijottaa tyhjää. Syöttötuolissakin otettiin askel eteenpäin, ja nyt hän siirtyi sitteristä istuma asentoon. Viljami istuu hienosti tuettuna ja välillä nousee itsekin istuskelemaan. Hänestä on tullut myös kova kiipeilijä, ja yritys on ainakin kova, että hän pääsisi tukea vasten seisomaan. Välillä onnistuukin oikein mallikkaasti esimerkiksi minua vasten nousemaan ylös. Luonteensa Viljami on alusta asti näyttänyt, ja hermot ovat kuulemma minulta peritty. Siispä jos jokin ei onnistu tai ruokaa ei ole heti saatavilla, niin kitinää ja huutoa riittää. Sisua hänestä myös löytyy, jos Viljami jotain tahtoo, niin kyllä hän kovasti yrittää niin kauan kunnes väsähtää. Hän on myös todella aurinkoinen, ja naureskelee paljon. Onko mitään ihanampaa kuin oman lapsen hymy? 

Onnea Viljami puoli vuotta! <3 Toivottavasti aika ymmärtäisi vähän hidastaa tahtia, tätä menoa mun poikani on kohta jo vuoden ikäinen ja meidän vauva-aika on ohi. Nauttikaa äidit niistä vauvoistanne, ne on niin hetken aikaa vain pieniä!

1 kommentti:

  1. Onnea puolivuotiaalle! Ensimmäinen vuosi hujahtaa niin nopeasti, vallankin jälkikäteen katsottuna. Ei ehkä tuntunut silloin öiden pimeinä valvottuina tunteina siltä. Ihana reipas poika teillä. :) Oman lapsen hymy ja nauru on kyllä maailman parhaita juttuja. <3

    VastaaPoista