keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kotisiivous on tarpeellinen jokaiselle

Yhteistyössä Perheblogit ja Freska

Kuten olen aiemmin jo kertonut, olen siivoushullu. En tykkää päästää kotiini vieraita, jos en ole pyyhkinyt pölyjä, imuroinut, pessyt lattioita ja vessaa. Jos kuulen, että joku on tulossa meille, teen pikasiivouksen, jotta edes vähän näyttäisi puhtaalta. Minulle tarjoutui mahdollisuus saada kotisiivous Freskan kautta ja emmin kauan että haluanko ketään vierasta kotiini siivoamaan, koin myös että meillä on kyllä aika puhdasta ylipäänsä. Siivoilen aina kun jaksan ja ehdin, joten kamalaa sotkua ei ikinä ehdi syntymään, vai ehtiikö?

Maanantai-aamuna kahdeksalta ovikello soi, ja sisään asteli ihana Sari. Freskan sivuilla on kätevä laskuri, jolla pystyy laskemaan asunnon neliöiden mukaan siivoukseen tarvittavan ajan. Meille oli varattu kolme tuntia perussiivoukseen. Siivoukseen voi erikseen tilata esimerkiksi ikkunoiden pesun, jääkaapin tai uunin sisäpesun tai vaikka vaatteiden silitystä. Erityisesti ikkunoiden pesu on sellainen juttu, jonka mielelläni jättäisin jonkun muun tehtäväksi. Lähdimme siivouksen ajaksi pois kotoa, sillä jaloissa pyörivä koira ja vauva ei varmasti helpottaisi siivousta.

Vietimme kolme tuntia Teemun vanhempien luona, jossa syötiin aamupala, nukuttiin pienet päikkärit yhdessä Viljamin kanssa, ja mä tein vähän koneella hommia. Kotiin saapuessa mua vähän jännitti, että miltä meillä näyttää. Pöydälle oli jätetty suklaata ja tervehdys kortin muodossa. Ihanaa! En ollut osannut ajatella, että meillä oli oikeasti kertynyt likaa sinne tänne. En edes muista koska olisin tehnyt perusteellisen siivouksen, kun yleensä vain otan isoimpia sieltä täältä. Nyt huomasin, että meidän ovenkahvat ja kaikki hanat kiiltää, keittiön valkoinen taso oli taas kokonaan valkoinen, eikä tahroja ollut missään. Mikron ja jääkaapin ovi olivat kiiltäviä, ja ilmastoinnin venttiilikin oli putsattu pölystä! Mulla on yksi vitriini täynnä astioita, ja sieltä pölyjen pyyhkimistä kartan viimeiseen asti, nyt sekin oli tehty! Mä olin oikeasti niin positiivisesti yllättynyt, ja samalla vähän järkyttynyt; mä luulin että meillä on ollut puhdasta.Monia varmasti kiinnostaa mitä tällainen lysti oikein maksaa? Siivous maksaa 34e/tunti, ja koska siivouksen voi laittaa kotitalousvähennykseen, jää hintaa omavastuu 100 euron jälkeen 17e/tunti aina 2400 euroon asti. Eli vuonna 2017 kotitalousvähennys on 50% maksamasi palvelun hinnasta. Freska on tehnyt asian todella helpoksi, sillä he toimittavat vuoden vaihteen jälkeen sähköpostilla laskelman kotitalousvähennyskelpoisista ostoista, ja neuvovat lisäksi kuinka ilmoitat tiedot verottajalle. Helppoa! 

Jos kiinnostaa kotisiivous Tampere, Turku tai Helsinki + lähialueet, niin suosittelen ehdottomasti Freskaa. Vaikka koti ei näyttäisi edes kovin sotkuiselta ja likaiselta, on perusteellinen puhdistus välillä todellakin tarpeen. Musta tuntuu, että jatkossa ainakin muuton yhteydessä tehtävän siivouksen voisin ihan hyvin jättää muiden tehtäväksi, ja ehkä sen ikkunan pesunkin voisi ulkoistaa, kun hinta ei päätä huimaa, vaikka niin usein luullaan.


1 kommentti: