keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Muumimaailma vauvan kanssa

Viime perjantaina aikaisin aamulla suunnattiin auton nokka kohti Naantalia ja menimme Muumimaailmaan. Mukana oli minun ja Viljamin lisäksi siskoni perheineen sekä äitini. Muumimaailmassa on oma parkkipaikka hieman kauempana, josta on bussikuljetus Muumimaailman porteille. Me kuitenkin jätettiin auto Kuparivuoren koulun luokse, joka on pienen kävelymatkan päässä. Se ei haitannut yhtään, sillä Naantali on niin kaunis kaupunki vanhoine katuineen ja rakennuksineen, että sen katuja käveli oikein mielellään kauniissa kesäsäässä.

Muumimaailma aukesi kello kymmenen, ja olimme paikalla melko pian avaamisen jälkeen. Muutama muukin oli löytänyt kauniina päivänä tiensä muumien luokse ja väkeä oli todella paljon. Olemme siirtyneet vaunuista jo ratasosaan, joten Viljami viihtyi hyvin myös hereillä rattaissa. Parit pienet päikkäritkin hän malttoi hälinästä huolimatta ottaa. Olin positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin vaunuilla pääsi kulkemaan, ainakaan sen takia ei jäänyt mitään näkemättä, etteikö vaunuilla olisi päässyt kulkemaan. Ja tottakai, iso osa kohderyhmästä liikkuu vielä rattailla, joten on ihan ymmärrettävää että kaikki polut on tehty esteettömiksi. Kun olin pieni, kävimme joka vuosi muumimaailmassa, ja viimeisen kerran kun olen siellä ollut, oli muumitalossa kaikki tavarat köysien takana, eikä mihinkään huoneisiin oikein päässyt. Tänä vuonna kuitenkin kaikki köydet oli poistettu, ja muumitalossa pääsi kulkemaan vapaasti ja tavaroihin sai koskea. Mahtava uudistus mielestäni!


Meillä oli mukana eväät, joten siirryttiin hieman syrjempään rannalle syömään niitä. Piknik onkin hyvä vaihtoehto, sillä eväät voi nauttia vaikka kalliolla tai hiekkarannalla. Kävimme katsomassa myös musiikkinäytelmän Pikku Myyn syntymäpäivistä. Se oli sopivan lyhyt, jotta pienetkin katselijat jaksoivat istua hetken paikoillaan. Erityismaininta täytyy antaa alueen vessoille. Ainakin siinä vessassa jota me käytimme oli hienosti huomioitu myös vauvat ja hyllyltä löytyikin iso kasa Muumi -vaippoja.Viljami ei tietenkään vielä saanut Muumimaailmasta mitään irti, eikä varmasti oltaisi muuten sinne lähdetykään, mutta koska Alisalle tämä oli niin tärkeä tapahtuma, niin ilman muuta lähdettiin mukaan. Uskon, että tästä tulee ainakin lähes jokavuotinen kesälomareissu meille, jos vain Viljami yhtään tykkää muumeista. Paikkana se on niin kaunis ja tekemistä on monenlaista. Hinta toki on melko suolainen, mutta uskon kuitenkin että pieni lapsi saa niin paljon enemmän irti tällaisesta kuin huvipuistosta.

2 kommenttia:

  1. Muumimaailma on <3 Me olemme käyneet siellä aika monena kesänä ja jopa muumimaailman taikatalvi-tapahtumassa! Lapset tykkää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, me aiotaan kanssa käydä jatkossakin! :)

      Poista