maanantai 3. heinäkuuta 2017

Siskon polttarit

Huh, vihdoin salailu on ohi ja voi hengähtää. Lauantaina oli nimittäin mun isosiskon Ilonan polttarit! Lupauduin auttamaan kaasoa niiden järjestelyssä, ja parhaani mukaan kotoa käsin yritin hoitaa minulle annettuja hommia. Polttarit pidettiin Turun seudulla, joten puhelimen välityksellä koitin saada asioita hoidettua. Pidettiin me kaason kanssa kerran pieni palaveri meillä, ja senkin salailu oli jo haastavaa! 

Meidän aamu alkoi aikaisin, sillä tarkoitus oli olla yhdeksän jälkeen morsiamen kotona, joten lähdimme kuuden jälkeen ajelemaan ensin kohti Viialaa, jossa vaihdoimme auton isompaan ja jätimme Helmin hoitoon, jonka jälkeen otimme Teemun ja Viljamin kanssa suunnan kohti Turkua. Minä istuskelin Viljamin kanssa takapenkillä ja koitin saada meikattua, enpä ole aikaisemmin joutunut autossa meikkaamaan. Noukimme matkalta kaason kyytiin ja menimme morsiamen luokse. Siellä meitä odotti jo mun molemmat siskot ja sulhasen siskot. Annoimme morsiamelle selviytymispakkauksen päivää varten, josta löytyi lista mukaan pakattavista tavaroista, kartta, taskumatti sekä vaatteet jotka hänen tuli pukea päälle. Päivän teemana oli harrastukset vuosien varrelta, joten vaatteiksi päätyi ajohaalari, polvisuojat sekä partiohuivi. Viime vuosina Ilona on innostunut geokätköilystä, joten hän sai kartan avulla suunnistaa kohti päivän tehtäviä.Ensimmäisenä vuorossa oli 1,5h hierontaa, jonka aikana me kävimme katsomassa paikat kuntoon kaason vanhempien luona, sillä aioimme viettää siellä päivää. Haimme Ilonan hieronnasta, ja ovesta pihalle käveli tukka pystyssä, väsynyt ja silmiään siristävä morsian. Hieronta oli onnistunut, ja oli aika suunnata kohti seuraavaa rastia, joka oli siis kaason vanhempien talo. Siellä ensimmäisenä tehtävänä oli etsiä metsästä yksi oikea geokätkö, joka oli korkealla kalliolla. Sillävälin pystytimme piknikin kalliolle, josta oli mahtavat näkymät merelle. Päivän aikana Ilonan oli tarkotus kerätä pisteitä erilaisista tehtävistä, jotta hän saisi päivän päätteeksi diplomin ja pääsisi naimisiin. Piknikillä tehtävä oli avata skumppapullo, ja hän suoriutuikin siitä juuri sopivassa ajassa.
Piknikin jälkeen suunnistimme kartan avulla kohti rantaa, jossa meitä odotti kaason edellis illan myrskyssä laittama kalaverkko, jotta saisimme pienen lentopallopelin aikaiseksi. Pelasimme tai siis heittelimme palloa puolelta toiselle, ja nauroimme kippurassa toistemme lyönneille. Pelailun jälkeen alkoi tulla nälkä, joten menimme sisälle, jossa söimme kaason sekä hänen äidin loihtimia herkkuja. Pöytään oli katettu tacovuokaa, salaatteja, patonkia, juustoja, kakkua ja hedelmiä. Ruuat olivat taivaallisia, ja nälkä alkoikin olla jo kova!
Sekä Ilona, että minä pelätään jonkin verran vettä, joten oli vuorossa päivän extreme-osuus! Meitä odotti nimittäin rannassa upea vene, jolla lähdimme kiitämään kohti Airiston vierasvenesatamaa, jossa oli tänä viikonloppuna Saaristo Poker Run, ja paikalla oli kaikki suomen nopeimmat veneet. Käveltiin hieman satamassa ja istuskeltiin kalliolla. Alettiin olla aika väsyneitä, joten lähdettiin takaisin kaason vanhempien luokse, jossa morsianta odotti vielä yksi tehtävä. Partiotaitojen testausta solmujen ja trangian kasaamisen muodossa. Laitetaan vaikka väsymyksen piikkiin, että solmut ei aivan ollut enää hallussa, mutta trangian kasaus onnistui mallikkaasti. Laitoimme vielä saunan päälle ja kävimme saunomassa, jonka jälkeen ajeltiin taksilla kotiin. Teemu ja Viljami olivat olleet päivän Ilonan miehen ja Alisan kanssa. Koska kello oli jo paljon, niin jäimme yöksi heidän luo ja ajelimme aamulla takaisin kotiin.


Meillä oli ihan mahtava päivä, ja mielestäni onnistuttiin aika hyvin saamaan morsiamen näköiset polttarit. Budjetti meillä oli myös melko pieni, joten siihen nähden saatiin paljon tehtyä kaikennäköistä. Suosittelen jos järjestätte polttareita, että jaatte tehtäviä osallistujien kesken, niin kenellekään ei tule liian isoa taakkaa ja kaikki saa osallistua järjestelyihin. Toivottavasti Ilona nautit päivästä, oli ilo saada olla mukana sinun erityisessä päivässä! <3 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta päivältä! :D Myös minä olen siskoni kaasona nyt myöhemmin syksyllä. Ollaan jo suunniteltu viikonloppua melko pitkälle, mutta silti hieman jännittää mitä siitä tulee <3

    VastaaPoista
  2. Meillä oli kyllä hauskaa! Muakin jännitti niin paljon, että onko kaikki varmasti hoidettu ja tykkääkö Ilona, mutta ihan turhaan stressasin! :)

    VastaaPoista