perjantai 7. heinäkuuta 2017

Vauvan kanssa pohjosiin

Teemulla alkoi tänään kahden viikon kesäloma, ja ensi viikon tiistaina olisikin tarkoitus lähteä kohti pohjoista. Ensimmäinen etappi on pohjanmaalla, jossa olemme yhden yön, jonka jälkeen jatkamme matkaa 500km ylöspäin Pelloon. Pellossa on joka kesä suomen suurimmat jokkiskisat, ja tänä vuonna pääsemme Teemun kanssa molemmat ajamaan siellä kilpaa! Yövymme aivan Pellon keskustassa omakotitalossa, jossa olemme olleet jo kahtena aiempanakin vuonna. Se on ihana paikka, sillä pihassa on Helmille tilaa juosta, ja ulkosauna tuo kivan fiiliksen tällaiselle kerrostalossa asujalle. 

Tämä on ensimmäinen pitkä automatka Viljamin kanssa. Tähän asti pisin reissu on ollut Turkuun eli noin 150km. Meidän suunnitelma on, että lähdemme aikaisin aamulla ajamaan, hyvässä lykyssä pari ensimmäistä tuntia Viljami nukkuu, jonka jälkeen voimme pitää pitkän tauon. Ajattelimme ajaa parin tunnin pätkissä, ja pitää kunnon taukoja, sillä mukana on myös Helmi, jonka täytyy päästä purkamaan energiaansa ulkona. Olen aloittanut valmistautumisen jo hyvissä ajoin tällä viikolla, ja yrittänyt listata ylös mukaan tarvittavia tavaroita. Tuntuu että vauvan kanssa reissatessa tavaramäärä on valtava. Kävin myös hakemassa apteekista hyttysmyrkyn, joka sopii vauvoillekin. Lapissa itikoita tuntuu aina riittävän, joten on tärkeää suojata Viljami niiltä. Tottakai yritämme vaatteilla suojata suurimmaksi osaksi, mutta hätävarana on hyvä olla mukana myös myrkkyä.


Automatkalle olen suunnitellut ottavani kasan leluja, ja vettä nokkamukiin, jotta suurimpaan janoon saa antaa vettä, ennenkuin pystytään pysähtymään. Kaikki mahdollisimman äänekkäät lelut on tällä hetkellä Viljamin lemppareita, joten koitan niillä viihdyttää häntä. Viljami on onneksi hyvä nukkuja autossa, joten toivon että pystymme etenemään hänen päikkäreiden aikana hyvän tovin. Täytyy myöntää, että mua jännittää lähteä näin pitkälle automatkalle.

Koska tämä on meidän ensimmäinen pitkä matka autossa, niin nyt kaipailisin teiltä vinkkejä. Mitä pitää ottaa huomioon vauvan kanssa reissatessa ja mitä pitää ottaa ehdottomasti mukaan? Nyt saa puhua, mä oon muuten ihan pulassa! :D

2 kommenttia:

  1. Huh! Meidän pojun ehdoton maksimi on 2h matka möksälle. :D Tosin voisi pidempikin matka mennä. Taitaa olla tästä mammasta kiinni, etten uskalla kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että kukaan lapsi varsinaisesti nauttii pitkistä matkoista, mutta nyt se nähdään kuinka meillä sujuu Viljamin kanssa reissaaminen! :)

      Poista