perjantai 11. elokuuta 2017

Maanteiden idiootti

Olimme eilen äitini ja Viljamin kanssa matkalla kotiin siskoni hääpalaverista, kun taaksemme tuli rekka. Se ajoi aivan meidän takaluukussa kiinni, turvaväliä ei ollut nimeksikään. Nopeusrajoitus oli 80km/h ja me ajoimme juuri sallittua nopeutta. Tämä on nyt sinulle, maanteiden idiootti!


Ymmärsitkö ollenkaan, että meidän takapenkillä nukkui maailman kallein lasti, mun lapseni? Ajoimme tietä, jolla liikkuu paljon peuroja ja hirviä. Jos olisimme joutuneet tekemään yhdenkin väistöliikeen tai äkkijarrutuksen, olisi rekkasi jyrännyt meidät. Vaikka kustin täytyykin polkea, ei se tarkoita sitä että saisit vaarantaa muiden turvallisuuden liikenteessä. Minulla on sinusta hyvin tarkat tuntomerkit ja kuvat tallessa, jotta voin toimittaa ne työnantajallesi. Kestäisikö omatuntosi sitä, jos jotain olisikin sattunut ja löytäisit autosta minun ja äitini lisäksi pienen vauvan? Toivottavasti ensi kerralla sinulla ei ole yhtä kiire kuin eilen. Sinä olet ammattiautoilijana se, joka vaikutat liikenteen turvallisuuteen.

Mä pelästyin oikeasti ihan kunnolla eilen, kun tajusin kuinka vaarallisessa tilanteessa olimme. Onneksi tuo tilanne ei kestänyt montaa kilometriä, ja pääsimme tilanteesta turvallisesti pois. Toivottavasti tämä sai muitakin ajattelemaan turvavälin merkitystä. Siellä takapenkillä nimittäin usein istuu se kallein lasti, jolla ei ole vielä mitään käsitystä tämän maailman vaaroista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti