tiistai 1. elokuuta 2017

Saaristoristeily Turusta

Sovimme äitini kanssa jo alkuvuodesta, että kevään aikana mennään päiväristeilylle. Kevät tuli ja meni, ja koitti kesä, joka tarkoittaa sitä että meillä on lähes kaikki viikonloput täynnä kisoja ja muuta ohjelmaa. Äitini kuitenkin sai järkättyä itselleen keskelle viikkoa vapaapäiviä olemalla viikonloppuna töissä, joten viime viikon keskiviikkona suuntasimme kohti Turkua ja menimme siskoni luo yöksi. Tarkoitus oli siis lähteä torstaiaamuna Saaristoristeilylle Turusta. Laiva lähti kello 8.15, joten koimme parhaaksi mennä edeltäväksi yöksi jo Turkuun, jotta saimme nukkua aamulla hieman pidempään ja tottakai samalla pääsimme viettämään aikaa isäni kanssa joka on siellä suunnalla töissä, sekä siskoni perheen kanssa. 

Matka alkoi Galaxyn kyydissä, ja suuntasimme ensimmäisenä aamiais buffettiin! Ruokailut laivalla oli ehdottomasti yksi odotetuimmista jutuista. Aamiaiselta löysin lautaselleni hieman paistettuja nakkeja ja munia, tuoreita kasviksia, rahkaa, hedelmiä ja marjoja. Myös minilätyt oli todella herkullisia. Viljamikin sai maistella pöydästä hieman kurkkua ja paprikaa oman puuronsa lisäksi. Kävimme aamiaisen jälkeen istuskelemassa kannella, jossa oli ihanan lämmin. Maissa oli varmasti todella kuuma päivä, sillä merelläkin tarkeni. Viljami nukkui hyvin rattaissa kun pääsi nauttimaan ulkoilmasta. Kävelimme pitkin laivan käytäviä ja kiertelimme kauppoja. Rakastan käydä haistelemassa hajuvesiä, mua vaan alkaa aina aivastuttaa sielä niin kovasti että montaa tuoksua ei ehdi haistelemaan! Galaxyn leikkipaikka oli melko pieni ja ahdas, eikä sielä Viljamin kokoiselle pienelle juurikaan ollut leluja. Pieni pehmustettu nurkkaus kuitenkin löytyi, jossa pääsi hieman purkamaan energiaa. Lastenhoitohuone löytyi myöskin leikkipaikan yhteydestä. Ennen laivan vaihtoa täytyi tietysti käydä pelaamassa erä bingoa! Voittoa ei tällä kertaa tullut, mutta hauskaa meillä ainakin oli.
Iltapäivällä saavuimme Maarianhaminaan, jossa vaihdoimme laivaa Baltic Princessiin. Emme siis käyneet maissa ollenkaan, vaan kävelimme käytävää pitkin suoraan seuraavaan laivaan. Menimme taas hetkeksi kannelle nauttimaan raittiista ulkoilmasta. Saimme aamulla lähtöselvityksen yhteydessä lipukkeet, joilla sai lunastaa laivan ravintoloista kuohuviinilasilliset kahdella eurolla. Tottakai hyödynsimme tämän ja nautimme lasilliset kuohuvaa Piano Barissa, jonka sisustuksesta tykkään muuten erityisen paljon. Lasillisten jälkeen käytiin vähän hyttikäytävillä kävelemässä, sillä Viljami väsähti ja siellä oli huomattavasti rauhallisempaa. Kello 16 oli vihdoin lounasbuffetin aika, ja meillä olikin jo kova nälkä. Minä en välitä niin kovasti kaloista, joten alkupalalautanen oli aika onneton, mutta pääruoaksi löysinkin vaikka ja mitä. Lämpimistä ruoista jäi mieleen pulled pork, savuporo-perunasalaatti ja päärynä-aurajuusto kana. Jälkiruokapöytä oli tottakai mun lemppari, ja sieltä tykkäsin erityisen paljon valkosuklaa-mustaherukkakakusta ja sitruunapiirakasta. Ruokailun jälkeen mentiin hetkeksi leikkipaikkaan, joka oli vähän parempi ja isompi kuin Galaxyn vastaava. Viljami paineli menemään pitkin leikkikehää ja muutamia vauvoille sopivia lelujakin sieltä löytyi. Kun oltiin levätty vatsojemme kanssa hetki, niin suunnattiin vielä tekemään vähän ostoksia. Kasa karkkia lähti kotiin tuomisina mukaan. Vielä viimeisenä istuskelimme hetken yökerhossa, jossa oli jokin esitys käynnissä. Pian meidän risteily olikin jo päätöksessä, mutta jäimme vielä toiseksi yöksi Turkuun, ja ajelimme vasta perjantaina takaisin kotiin. 

Meillä oli todella ihana risteily, ja äidin kanssa on aina niin mukava reissata. Aiomme kyllä ehdottomasti käydä Viljamin kanssa useamminkin laivalla, ehkä seuraavalla kerralla uskaltaudumme yön yli risteilylle. Odotatko säkin aina eniten laivalla ruokailua, vai kenties shoppailua? Kerro mikä on sun lempijuttu laivalla, ja jos on jotain vinkkejä mikä laiva voisi olla meidän seuraava kohde, otan vinkit mielelläni vastaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti