tiistai 5. syyskuuta 2017

Äitiystäviä netistä

Asuin täysi-ikäiseksi asti pienellä paikkakunnalla, jossa käytännössä kaikki tuntee kaikki. Nuorempana minulla oli paras kaveri, ehkä parikin, mutta ylä-aste aikoihin kaverit vähenivät. Tiedän, että sairastumisellani oli oma osuutensa asiaan. Kun muut lähti koulun jälkeen pihalle kavereiden kanssa, niin mä menin kotiin nukkumaan ennen treenejä. Onhan se sanomattakin selvää, että ei siinä paljoa kaverisuhteita ylläpidetä saatika luoda uusia! Oli mulla joukkuekaverit, oltiin kaikki pelattu ihan junnusta asti, ja meillä oli tosi hyvä joukkuehenki. Se riitti minulle.


Kun tapasin Teemun ja muutettiin pois mun lapsuusmaisemista, jäi luonnollisesti ne vähätkin kaverit sinne, ja yhteydenpito lakkasi oikeastaan kokonaan. Olen ensimmäisiä ainakin lukiokavereideni kesken joka tuli äidiksi. Jokainen äiti varmasti samaistuu ajatukseen, että joskus olisi kiva jutella jonkun kanssa, joka ymmärtää mitä käy läpi. Toki on mulla Teemu, mutta ei se ymmärrä tietenkään kaikkea mitä toinen äiti voisi ymmärtää. Jo reilu vuosi sitten tutustuin erään Facebookin vauvaryhmän kautta muutamiin äiteihin, meillä oli Whatsapp ryhmä, ja osan kanssa ollaankin nähty. On ollut ihanaa kun on ollut ihmisiä, joille on saanut kertoa kaikki huolet ja murheet, ja iloita yhdessä vauvan uusista taidoista. On saanut kysyä apua ja vertaistukea, kun joku juttu ei olekaan onnistunut. Mutta sen lisäksi, että ollaan juteltu vauvoista, niin ollaan puhuttu myös ihan kaikesta muustakin. 

En olisi uskonut siinä vaiheessa kun tulin raskaaksi, että nyt minulla on näin monta uutta äitikaveria, jopa ystävää! Ollaan pidetty nyt kerran isommalla porukalla vauvatreffit, ja toiset on jo suunnitteilla. Sen lisäksi, että mä saan vertaistukea, niin Viljami saa leikkikavereita. Musta on tärkeää, että vauva näkee muitakin pieniä ja oppii toimimaan myös toisten kanssa. 

Oletteko te saaneet äitikavereita esimerkiksi netin kautta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti