torstai 28. syyskuuta 2017

Syyskuvia

Sain ensimmäisen ikioman kameran joskus kymmenen vuotta sitten, kun olin vielä ala-asteella. Se oli joku Olympuksen järkkärin ja digikameran välimuoto, mutta ihan sairaan hyvä! Siis ainakin siihen aikaan. Kuvailin sillä monta vuotta, kunnes se tippui linssi edellä maahan ja meni rikki. Taisin olla hetken ilman omaa kameraa ja kuvailin porukoiden kameralla, mitä milloinkin. Koska menin jo todella nuorena kesätöihin, mulla oli ihan kivasti säästössä rahaa, koska kotona asuessa sitä ei juuri mihinkään mennyt. Niinpä päätin ostaa esimmäisen järkkärini joskus 15 -vuotiaana. Se oli Nikon d5100, jolla kuvaan edelleenkin, linssinä 18-55mm. Tuo kamera ei silloin ollut mikään halvin mahdollinen, ja olin kyllä siitä todella ylpeä. Kuvasin alkuun paljon, kunpa löytäisin ne kuvat jostakin, olisi hauska nähdä onko tässä kehitytty yhtään! 

Pari vuotta kamera lojui kaapin perällä, kun kännykän kamera oli tullut ja vienyt voiton. Siskoni aloitettua bloggaamisen lainasin kameraani noin vuoden verran hänelle, ennen kuin hän osti oman kameran ja minä aloitin myös bloggaamisen. Nyt reilu vuoden ajan olen kuvannut enemmän kun koskaan ennen ja saanut ihan uudenlaisen kipinän. Rakastan kuvata etenkin ihmisiä, mutta myös kaikkea muuta. Pikkuhiljaa olen alkanut haaveilla uudesta valovoimaisemmasta objektiivista, lisäsinkin sen meidän loputtomaan ostoslistaan!

Tykkään kuvata Viljamia, ja haluankin saada mahdollisimman paljon hänestä kuvia etenkin näistä ensimmäisistä vuosista, koska tykkään ainakin itse katsella omia lapsuuskuviani. Syksyn lähestyessä aloin heti suunnittelemaan, että haluan Viljamista kuvia lehtien seassa, ja aloin metsästämään sopivaa paikkaa. Mistään ei kuitenkaan tuntunut löytyvän kauniin värisiä lehtiä, joten lähdettiin ystäväni kanssa kävelylle pitkin puistoja, ja löydettiin täydellinen paikka. 


Sain mielestäni onnistuneita kuvia, sillä tällainen ilopilleri Viljami on suurimman osan ajasta. Tottakai aina on jotain parannettavaa, ja se valokuvaamisessa onkin niin koukuttavaa, täydellistä kuvaa tulee tuskin koskaan otettua! Oletteko te käyneet kuvaamassa syyskuvia? 

2 kommenttia: