torstai 7. syyskuuta 2017

Valmiina syksyyn

Syksy on täällä! Joka vuosi se tulee yhtä yllättäen, ja tänä vuonna havahduin siihen, kun lämpömittari näytti +6 astetta ja aloin kaivamaan hädissäni laatikoita läpi, että olikohan meillä Viljamille jotain sopivaa lämmintä vaatetta.. Onneksi kaapeista löytyi viime kevään haalari, joka tosin on todella nafti, mutta pärjättiin sillä hetki, ennenkuin lähdettiin haalariostoksille. Kaapista löytyi myös neulehaalari, nallehaalari sekä äitiyspakkauksen vanuhaalari. Niillä päästään jo aika pitkälle!

Välikausihaalarin metsästys ei ollutkaan niin helppo nakki, kuin olin ajatellut. Olin kotona selaillut nettiä ja tykästyin Name Itin softshell haalareihin, olin myös kuullut niistä paljon kehuja. Menimme liikkeeseen sovittamaan kyseistä haalaria koossa 80cm ja se oli valtava! Myyjä kertoikin meille, että koko vastaa ennemminkin kokoa 86cm, eli se oli todella iso, sillä Viljami käyttää tällä hetkellä vaatteissa kokoa 74cm. Kysyimme josko löytyisi pienempää kokoa, mutta 80cm oli pienin koko siitä kyseisestä haalarista, ja sitä pienempi softshell malli olisi kokoa 68/74cm, ja siinä olisi umpinaiset jalkaterät. En missään nimessä halunnut umpinaisia jalkateriä, sillä uskoisin että Viljami kävelee viimeistään keväällä, ja toivon haalarin mahtuvan vielä silloinkin päälle. 

Kiertelimme kauppoja, ja lopulta löysimme Lindexiltä kivan näköisen, ja sopivan kokoisen haalarin. Kuosi oli kivan näköinen, ja ominaisuudetkin vaikutti ihan hyviltä. Emme tietenkään odota mitään kovin suuria näin edulliselta haalarilta, mutta uskon että meidän käytössä tämä on aivan riittävän hyvä. En olisi uskonut, että haalarin metsästys olisi näin vaikeaa, sillä lähes kaikki 74cm haalarit oli "vauvamallisia", eli umpinaisilla jalkaterillä, ja siitä isommat oli sitten jo todella valtavia. 

Ostoslistalla olisi vielä tuubihuivi ja kauluri, ennenkuin aletaan metsästämään toppahaalaria. Senkin aika tulee pian, joten pikkuhiljaa täytyisi alkaa sitäkin miettimään. Huomenna ilmestyvästä Metsolan dropista aion ehdottomasti hankkia Viljamille merinovillaisen pipon kylmempiä säitä varten.

Mitä te olette hankkineet välikautta varten? Oletteko olleet toppavarusteiden kanssa ajoissa, ja nekin löytyy jo jemmasta?

2 kommenttia:

  1. Kiva haalari! Meillä mennään viime kevään kuorivaatteilla, mutta uudet villa-asut pitäisi nopeasti löytyä jostain. Toisen poitsun villa-asu kului viime talvena loppuun ja toisen jäi liian pieneksi. Arvaan, että myös tänä vuonna pakkanen yllättää meidät äidit.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mäkin tykkään tuosta kuosista! :) Mä löysin onneksi kesällä hyvän villahaalarin talvea varten jemmaan, niin on sitten valmiina kun kylmät yllättää. :)

      Poista