tiistai 10. lokakuuta 2017

Puhelinhuijaus

Tämä on tarina siitä, kun minua todennäköisesti yritettiin huijata puhelimessa. 

Minulla on puhelimessani käytössä Fonecta Caller sovellus, joka siis näyttää numeron perusteella että kuka soittaa. Jätän yleensä vastaamatta jos näen että kyseessä on joku kauppias, mutta tällä kertaa kun puhelin soi, oli numero ihan tavallinen 040-alkuinen, josta kauppiaat harvemmin soittavat eikä sovellukseni antanut mitään tietoja tuosta numerosta. Siispä päätin vastata, ja puhelu alkoi oudosti. Toisessa päässä oli äänestä päätellen nuorehko mieshenkilö, joka kertoi olevansa jostain sähköyhtiöstä, jonka nimen hän sanoi niin nopeasti, että se ei jäänyt mieleeni. Ehkä jo tässä vaiheessa olisi pitänyt hälytyskellojen soida. Koko puhelun aikana hän ei toistanut omaa tai edustamansa yhtiön nimeä. Hän vakuutti, että saisin heidän kautta todella paljon edullisemman sähkösopimuksen kuin nykyinen. Päätin tarttua tarjoukseen, sillä onhan minulla 14 päivää aikaa perua, jos tulenkin toisiin aatoksiin. Hän alkoi kysellä henkilötietoja, ja annoin sähköpostin, puhelinnumeron ja sähköpostin, kunnes minun olisi pitänyt antaa henkilötunnus. Siinä vaiheessa sanoin, että sitä en puhelimessa valitettavasti anna, joten sain vastaukseksi, että pelkkä syntymäaika riittää ja he ovat yhteydessä jos tarvitsevat loppuosankin. Loppu puhelu meni todella nopeasti, ja vielä tässäkään vaiheessa en oikeastaan tajunnut että tämä saattoi olla huijaus.


Kun puhelu loppui, laitoin Teemulle viestiä, että "tein varmaan meille uuden sähkösopimuksen, mutten oikeastaan muista että minkä yhtiön kanssa." Teemu vähän nauroi, mutta oikeasti tää ei ois mikään uus juttu, että jotain oleellista unohtuu. Jäin odottelemaan sähköpostiin sopimusehtoja, joiden piti tulla seuraavana päivänä, mutta tähän päivään mennessä niitä ei ole näkynyt, joten tulin siihen tulokseen että todennäköisesti mua yritettiin huijata. 

Sitä en tiedä mitä mun tiedoilla olisi tehty, ehkä otettu pikavippejä? Mutta onneksi en antanut henkilötunnustani, toivottavasti säkään et anna puhelimessa tuntemattomille jotka sulle soittaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti