torstai 19. lokakuuta 2017

Täys kymppi

Huhhuh, kuukausi meni taas niin hurjaa vauhtia, ettei perässä tahdo pysyä. Viljami on tänään jo kymmenen kuukautta ja monta uutta juttua on taas opittu. Ensiaskeleet otettiin hieman yli yhdeksän kuukauden ikäisenä. Tällä hetkellä hän osaa vaihtelevalla menestyksellä kävellä pidempiäkin matkoja. Usein iltaisin, kun hän on hieman rauhoittunut, niin kävely sujuu parhaiten. Päivän hän on niin riehakas ja vauhdikas, ettei kävelyyn juuri ehdi keskittyä. Ilman tukea hän seisoo jo hienosti, ja pystyy nostamaan asioita lattialta kaatumatta. Yhtäkään sanaa häneltä ei vielä tule. Kyllä hän on perässä yrittänyt esimerkiksi äitiä toistaa, mutta kertaakaan sitä ei selkeästi ole tullut, eikä ainakaan tarkoituksen mukaisesti.


Sormiruokaillaan ja syödään edelleen soseita sekaisin. Karkeat soseet ei aina tunnu uppoavan, mutta eiköhän niihinkin pikkuhiljaa totu. Kalaruoat ja banaani on Viljamin herkkua. Vaipanvaihto on melko hankalaa, koska Viljami ei malta pysyä paikallaan, mutta housuvaippoihin vaihto helpotti hieman sitä. Pukemisesta hän ei tykkää yhtään, lähes aina tulee huuto kun olisi aika pukea. Yöt on edelleen katkonaisia, nukumme perhepedissä ja Viljami syö useamman kerran yössä. Herätykset ei kuitenkaan häiritse meitä millään tavalla, ne on niin pikaisia, että jatkamme tällä tavalla niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Viljami on kova poika pussailemaan ja halimaan. Kylpeminen on myös ihanaa, ja itku tulee aina kun sieltä pitäisi nousta pois. Laatikoiden avaaminen on myös äidin mielestä hieman rasittava taito, keittiövälineet on kaikki levitelty ympäri asuntoa ja kenkiä olisi kiva käydä nuolemassa...

Kaikinpuolin Viljami on edelleen todella aurinkoinen ja vilkas lapsi. Hänestä on tullut myös jekuttelija, joka pilke silmäkulmassa tekee äidille jekkuja. Aina jos kieltää, niin hetken päästä hän naureskellen tekee sen mitä juuri kiellettiin. Odotan vaan millainen hänen uhmaikä on, kun nyt jo koetellaan vanhempien hermoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti