lauantai 18. marraskuuta 2017

Hysteeriset vanhemmat päivystyksessä

Olen joskus aiemminkin maininnut, että olen luonteeltani panikoija. Menen helposti paniikkiin, ja hysteeriseksi. Tämä ärsyttää mua suuresti, haluaisin osata toimia järkevästi ja rauhallisesti kun tilanne sitä vaatii. Tällä viikolla mun paniikki pääsi  taas valloilleen. Huomasimme torstaina Viljamin päässä kaksi vierekkäin olevaa kuhmua, joista toinen oli todella musta. Kuhmut ja mustelmat ei ole mikään uusi juttu meillä. Viljami on todella vilkas ja juoksee paikasta toiseen. Kuhmuja ja mustelmia on jatkuvasti. Tämän kertainen kuhmu oli vaan niin erinäköinen kun koskaan ennen, joten käskin Teemun soittaa päivystykseen. Itse olin tässä vaiheessa jo niin paniikissa, että pidin vain Viljamia sylissä ja tärisin. Päivystyksestä sanottiin, että jos haluamme, saamme mennä käymään ja mehän lähdimme. Istuin poikkeuksellisesti Viljamin kanssa auton takapenkillä, ja väänsin hiljaa itkua. Teemu jätti meidät päivystyksen oven eteen ja lähti viemään auton parkkiin. Menin edeltä ilmoittautumaan ja ääni täristen kerroin vastaanotossa meidän tilanteen ja meidät ohjattiin ilmoittautumaan automaatilla.


Hyvin pian meidät kutsuttiin huoneeseen, jossa mukava naishoitaja otti ylös meidän tiedot ja katsoi kuhmuja. Hänen silmäänsä näytti ihan tavallisilta kuhmuilta, mutta pyysi vielä lääkäriä katsomaan tilannetta. Hän teki muutamia testejä Viljamille, ja totesi hänkin hieman kyllästyneen oloisena, että tavallisia kuhmuja ne vaan on. Huokaisimme Teemun kanssa helpotuksesta. 

Täytyy myöntää, että hieman hölmistynyt olo oli sen lääkärikäynnin jälkeen, sillä kuhmut alkoivat jo samantien laskea ja mustelmakin vaalentua. Mutta mistä me sen olisimme voineet tietää? Voiko lapsen todella viedä turhaan päivystykseen? Mun mielestä ei, koskaan ei voi olla liian huolissaan ja varovainen. En kadu hetkeäkään että lähdettiin käymään näytillä, saatiinpahan mielenrauha ja seuraavalla kerralla tiedetään, että lapsen päässä verisuonet on todella pinnassa ja mustelmia tulee herkästi. Ehkä ensi kerralla maltamme hetken odottaa ja katsoa lähteekö kuhmu heti laskemaan. Mun mielestä me ollaan kyllä aika hyvin säästytty, kun tää oli ensimmäinen päivystyskäynti ja Viljami on pian 11 kuukautta!

Ootteko te käyneet niin sanotusti "turhan takia" päivystyksessä, vai voiko sinne edes mennä turhaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti