perjantai 24. marraskuuta 2017

Meidän istuin: Klippan Triofix Recline Comfort

Meille alkoi pikkuhiljaa tulla ajankohtaiseksi uuden turvaistuimen hankkiminen. Tähän asti meillä on ollut käytössä Akta Graco Logico S -turvakaukalo, ja se on ollut todella hyvä! Valitsimme sen sillä perusteella, että saimme siskoltani siihen käyvät matkarattaat, eli turvakaukalon saa rattaisiin kiinni. Tykkäsin hurjasti tästä ominaisuudesta. Viljami lähes poikkeuksetta nukahtaa autossa, joten on ollut helppoa siirtää hänet kaukalossa rattaisiin. Ainoa miinus minkä kaukalosta keksin, se on todella iso ja painava. Toki se on ollut siinä mielessä hyvä, että Viljami edelleenkin mahtuu siihen ihan hyvin, mutta kantaminen on kyllä todella haastavaa. 

Kun turvaistuinasia alkoi tulla ajankohtaiseksi, ja aloin etsimään meille sopivia vaihtoehtoja, olin aivan hukassa. Istuimia on miljoona erilaista, enkä oikeastaan tiennyt mitä ominaisuuksia siltä haluaisin tai mitä me ehdottomasti tarvitaan. Kävimme pari viikkoa sitten Lastentarvike -liikkeessä, jossa oli käynnissä Turvaistuin RoadShow 2017 ja paikalla oli turvaistuinasiantuntija kertomassa eri istuimista. Meidän autossa ei ole isofixiä, toki se olisi mahdollista asentaa jälkeenpäin, mutta kisareissuilla olemme yleensä Teemun isän autolla, ja siinä ei myöskään ole isofixiä, eli turvavöillä kiinnitettävä istuin oli meidän ainoa vaihtoehto. Eli ensimmäinen kriteeri löydetty, ja se rajasikin jo paljon valikoimaa, sillä suurin osa istuimista on kiinnitettävissä pelkästään isofixillä, ja ymmärrettävää kyllä, onhan se turvallisin tapa kiinnittää istuin.

Tuon RoadShown jälkeen tultiin siihen lopputulokseen, että meidän tuleva istuin on BeSafe Izi PLUS, ja lähdimmekin sitä sitten Teemun ja hänen isän kanssa hakemaan. Hetken istuimia katseltuamme ja lähes jo päätimme sovittaa istuinta autoon, myyjä kertoi, että se tuskin tulee mahtumaan meidän Volvon takapenkille. Tai istuin kyllä mahtuu, mutta etupenkin on oltava niin edessä ja pystyssä, että siinä ei enää sen jälkeen ole mukava matkustaa. Meillä meni siis suunnitelmat ihan uusiksi, ja vähän hämmentyneenä kysyin sitten, että mikähän istuin meidän autoon sitten mahtuisi. Tarkennan vielä sen verran, että meillä on Volvo V70, eli kyseessä on ihan suht tilava auto, en ollut ajatellut että esteeksi muodostuu tilanpuute. Seuraava vaihtoehto oli sitten Klippan Triofix Recline Comfort, josta olin kyllä etukäteen lukenut arvioita, mutta se ei miellyttänyt mun silmää yhtään, johtui varmasti siitä että esillä oli malli jossa oli oranssit saumat. Siis voitteko kuvitella, niin pinnallisesta syystä skippasin yhden potentiaalisen vaihtoehdon. Halusimme, että penkissä on edes jonkinlainen kallistuksen säätö, sillä Viljami tosiaankin nukkuu hyvin paljon autossa, ja tästä löytyi kaksi eri asentoa, joita ei kylläkään pysty säätämään istuimen ollessa kiinni, toisin kuin BeSafessa. Malliltaan tämä oli paljon sirompi, kuin BeSafe ja kiinnitys on telakalla, jonka saa sekä vöillä että isofixillä kiinni, siitä ehdottomasti iso plussa!Sovitettiin Klippania meidän autoon, ja Viljamia kyytiin ja noh, se näytti ihan kivalta. Väriksi meille valikoitui Freestyle, eli musta penkki harmailla saumoilla. Myyjä asensi penkin meidän autoon ja näytti kuinka se kiinnitetään ja sitten kassan kautta lähdettiin kotiin. Viljami pääsi siis heti testaamaan penkkiä ja nukahtikin matkalla kotiin, eli ilmeisesti ihan mukava penkki? Olin alunperin suunnitellut, että pitäisimme häntä kaukalossa niin pitkään kuin mahdollista, onhan se turvallisin vaihtoehto matkustaa ja ihan vasta äskettäin Viljami ylitti Klippanin vaatiman yhdeksän kilon painon. Ajattelin nyt hetken koittaa Klippania, ja jos tuntuu että asento on vielä huono pienelle selälle, niin ehdottomasti palataan vielä kaukaloon. Muutaman käyttökerran jälkeen voin kuitenkin sanoa, että meille valikoitui todella hyvä istuin, ja mikä parasta, istuin on kotimainen telakkaa lukuun ottamatta.

Ps. Kuvat on lavastettu, ennen päikkäreitä otettiin pikaisesti kuvat ja nyt huomasin, että päätuki on liian korkealla ja vyöt löysällä. Eli älkää huolestuko, emme lähteneet liikenteeseen tuollaisilla penkin asetuksilla! : D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti