torstai 9. marraskuuta 2017

Unta äidille (ja vähän isillekin)

Mistähän mä aloittaisin.. No vaikka siitä, että meillä on 140cm leveä (tai kapea) sänky, ja Viljami on älyttömän levoton nukkuja. Yleisin nukkumisasento Viljamilla on poikittain, jalat joko minun tai Teemun kylkiluiden välissä ja pää toisen sylissä. Usein hän myös haluaa nukkua jalat tyynyllä ja potkia meidän naamaa. Ei kuulosta kovin hyvältä, eihän? Vaikka mulla on kokoajan ollut se fiilis, että meillä nukutaan ihan hyvin, niin pikkuhiljaa olen alkanut kaipaamaan kunnon yöunia, jotka ei katkea parin tunnin välein siihen, että Viljami haluaa tissiä. 


Viljami vaatii iltaisin ja öisin tissin nukahtaakseen ja tiedän että se on osittain ihan mun oma vika, että tilanne on nyt tämä. Olen halunnut päästä mahdollisimman helpolla, ja tuttiahan meillä ei ole syöty ollenkaan. On ollut helppoa aina kun Viljami herää, niin antaa vähän maitoa ja molemmat on jatkaneet tyytyväisenä unia. Pinnasänkyyn nukuttaminen on lähes mahdotonta, ja ainoa keino millä hänet saa edes hetkeksi omaan sänkyyn, on nukuttaa ensin viereen tissille ja siitä siirtää pinnasänkyyn. Ensimmäisen herätyksen jälkeen, joka tapahtuu vaihtelevasti 1-5 tunnin jälkeen otan hänet yleensä viereen nukkumaan.

Viljami täyttää pian yhden vuoden, ja olen alkanut miettiä jonkinlaista unikoulua, jotta meidän koko perheen unet paranisi. Tämä koko tilanne on vain niin uusi, etten ole oikeastaan edes ehtinyt miettiä mistä aloittaa ja miten edetä. Nyt siis auttakaa mua, mitä mun pitää tehdä, jotta saatais Viljami nukkumaan omassa sängyssään edes vähän pidempiä pätkiä, tai jos haluan lopettaa öisin imettämisen, pitääkö mun lopettaa imetys kokonaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti