torstai 21. joulukuuta 2017

1v neuvola - mitä siellä tehdään?

Viljamilla oli eilen 1v neuvola, ja ainakin meillä edellinen neuvola oli 8kk iässä, joten tässä oli aika pitkä tauko ettei neuvolassa käyty ollenkaan. Mua vähän jännitti näin pitkän tauon jälkeen mennä taas neuvolaan, ja googlailin etukäteen että mitä siellä mahdollisesti tehdään. 

En tiedä mistä se epävarmuus hiipi, koska kyllähän mä sisimmässäni tiesin että Viljami on taitava lapsi, enkä uskonut kasvussakaan olevan mitään häikkää. Silti vähän jännitti, että mitä jos Viljami ei olekaan kehittynyt niinkuin kuuluu, eikä osaa juttuja mitä tässä iässä pitäisi osata. Googlailun tuloksena sain vastauksen, että kävellä pitää 1,5 iässä ja puhetta tulla kaksi vuotiaana. Meillä ei siis ainakaan sen puolesta ollut mitään hätää. Ajattelin että hänen pitää varmaan osata jo tehdä jotain palikkatestejä ja rakennella torneja.


Todellisuudessahan homma meni niin, että Viljami juoksi leikkimään leluilla joita neuvolassa olikin iso kasa. Minä juttelin neuvolatädin kanssa niitä näitä, ja hän samalla vähän tarkkaili Viljamia. Hän kehui kovasti kuinka ketterä Viljami on. Jutustelujen jälkeen Viljami punnittiin ja mitattiin. Pituutta oli 72cm, painoa 8840g ja pään ympärys 45,8cm. Viljami kasvaa siis oikein hyvin. Mikään pitkä hän ei edelleenkään ole, mutta niinkuin olen aiemminkin aiheesta puhunut, me olemme Teemun kanssa lyhyitä, joten pitkää emme voi Viljamistakaan odottaa. Mittausten jälkeen laitettiin kolme rokotetta, yksi käsivarteen ja yhdet molempiin reisiin. Voi sitä huudon määrää! Kunpa vaan olisin voinut ottaa ne rokotteet itseeni pienen sijaan. Muuta neuvolakäynnillä ei sitten tehtykään, eli odotukset yksivuotiaan taidoista oli minulla itselläni paljon vaativammat kuin neuvolassa. 

Tämä päivä ja viime yö onkin mennyt aika itkuisissa merkeissä, nimittäin Viljamille nousi kuume ilmeisesti  rokotteista johtuen. Olemme sylitelleet paljon ja hän on viihtynyt paljon rinnalla. Toivottavasti kuume menisi pian ohi, jotta pääsemme nauttimaan joulusta ihan täysillä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti