lauantai 2. joulukuuta 2017

Perheblogien joulukalenteri luukku 2 - piimällä maalattu tuikkukippo

Meillä syödään paljon purkkiruokaa, pilttipurkkeja kertyy väkisinkin ja olen pitkään pohtinut kuinka voisin hyötykäyttää purkit. Olen aiemmin järjestänyt pilttipurkeilla meidän maustekaapin, ja olen etsinyt pidemmän aikaa jotain kivan näköistä ja tarpeeksi helppoa ohjetta tuikkukippoja varten. Nyt sellainen löytyi, nimittäin piimällä maalaamalla tuikkukipoista tulee todella kauniita. Kyllä, luitte oikein, piimällä! 

Kun lasipurkin pintaan sivelee piimää, ja antaa kuivua, niin se halkeilee hieman ja kynttilän valo tuikkii ihanasti piimän tekemistä kuvioista. Tämä oli siis äärettömän helppo ja nopea ohje, aikaa tekemiseen meni viisi minuuttia, ja purkit kuivuivat noin tunnin. Pyöräytin purkin suulle vielä vähän narua koristeeksi ja talviset tuikkukipot on valmiita. 

Olisiko tässä idea koristamaan teidän joulupöydän kattausta? 
Ps. Suosittelen käyttämään led-tuikkuja näissä! 

6 kommenttia:

 1. Hauska idea ja näyttää tosi kivalta!
  Mä oon maalannu vesi-erikeeperseoksella ja sokeria päälle, mutta tuo on vielä näppärämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on myös hyvä idea, taidankin testata sitä seuraavaksi. Pilttipurkkeja nimittäin riittää! : D

   Poista
 2. Voi olla ihan tyhmä kysymys, mutta haiseeko purkit piimältä? Vai onko ne kuivuttuaan hajuttomia? Ajatus tunkkaisen piimän ja kynttilän yhdistelmästä ei oikein houkuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan tyhmä kysymys, pohdin itse samaa. Jos nenä kiinni purkissa on, niin mieto piimän haju tulee, mutta normaalissa käytössä en kyllä haista mitään! :)

   Poista