tiistai 19. joulukuuta 2017

Yksivuotias

Apua! Vuosi meni yhdessä hujauksessa ja tänään meidän Viljami täytti yhden vuoden! Olen tässä jo muutaman päivän herkistellyt, kun olen ajatellut asiaa, että todellakin meidän vauvavuosi  on nyt ohi. Olettekin saaneet koko tämän vuoden seurata Viljamin kehitystä kuukausittaisten päivitysten parissa, joten nyt onkin aika tehdä katsaus siihen millainen yksivuotias meillä asuu!

Viljami on älyttömän liikkuvainen poika. Olen tästä aiemminkin puhunut, mutta hän ei todellakaan pysy hetkeäkään paikallaan. Jos ei juosta paikasta a paikkaan b, niin sitten pyöritään vaikka ympyrää. Ja niin tosiaan, meillä juostaan. Viljamihan on oppinut suht aikaisin liikkumaan, vaikka alkuun tuntui ettei hän opi millään kierähtämään ympäri. Puolen vuoden ikäisenä Viljami osasi ryömiä ja nousi konttausasentoon, seitsemän kuukauden ikäisenä konttasi kovaa vauhtia ja nousi sujuvasti tukea vasten seisomaan. Reilun kahdeksan kuukauden iässä mentiin jo taaperokärryn kanssa lujaa ja vähän yli yhdeksän kuukauden iässä hän otti ensiaskeleensa ilman tukea. Eli kävelyä on harjoiteltu jo muutama kuukausi ja Viljami onkin taitava kävelemään sekä todella ketterä, eikä kaadu ensimmäisen esteen tullessa tielle. Kengät jalassa kävelyä on myös harjoiteltu, ja sekin sujuu jo suht hyvin. Täytyy toivoa että nyt ulkona pysyisi maa valkeana niin päästäisiin myös ulos harjoittelemaan kävelyä.


Ruoka Viljamille maistuu oikein hyvin, pääosin hän harjoittelee syömään itse lusikalla. Välillä minä syötän, etenkin reissun päällä ja jos on kiire. Ruokailu on sen verran sotkuista vielä, että parempi treenailla vaan kotona. Siinäkin hän on kehittynyt huimasti, ja kokoajan vaan enemmän ja enemmän ruokaa päätyy suuhun asti. Imetän vieläkin, enkä ole sen lopettamista nyt miettinyt. Minä tykkään imetyksestä, ja siitä että saan edes hetkeksi vauhdikkaan pojan rauhoittumaan rinnalle. Muuten kun hän ei enää oikein sylissä viihdy.. Nukumme edelleen perhepedissä, tosin ensimmäisen pätkän Viljami nukkuu omassa sängyssä, joskus ensimmäisen heräämisen jälkeen hän nukkuu vielä toisenkin pätkän omassa sängyssä. Välillä hän nukahtaa sinne silittelyn avulla, välillä nukahtaminen on äärimmäisen vaikeaa. Tämä on kuitenkin jo iso harppaus eteenpäin, että edes muutaman tunnin yössä saamme kaikki nukkua rauhassa. Viljami on siirtynyt nukkumaan yhdet pidemmät päikkärit päivässä kaksien lyhyempien sijaan, joka on ollut todella hyvä illalla nukkumaan menon kannalta. Nukahtaminen ei kestä tolkuttoman kauaa, kun on jo tarpeeksi väsynyt.

Olemme harjoitelleet potalla istumista, mutta siis mikään vaippojen pois jättäminen ei ole tällä hetkellä tavoitteena. Tutustumme vain pottaan, jottei se sitten tulevaisuudessa ole ihan outo ja pelottava juttu. Pari kertaa kuitenkin olemme saaneet pottaan jotain täytettäkin, eli ei aivan turhaa harjoittelua. Olen kuitenkin ajatellut että pottailun aloittaminen on helpompaa sitten kun lapsi osaa jotenkin itse kertoa koska hänellä on vessahätä. Sanoja ei vielä tule, vaikka älämölöä sitten senkin edestä. Kokoajan Viljami ääntelee, mutta ainoat vähänkään järkevät ja tulkittavissa olevat "sanat" on mammammaa, ja aaiaai. Puhetta siis saamme varmaankin hetken odotella, mutta sepä ei meitä haittaa! 

Tällainen yksivuotias meillä asuu. Eläväinen, nauravainen, äänekäs ja äärimmäisen reipas poika. En voisi ylpeämpi olla tuosta pojasta, sekä minusta ja Teemusta, me selvittiin ensimmäisestä vuodesta! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti