keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Vauvavuoden hyödylliset

Ennen Viljamin syntymää, ja ensimmäisen vuoden aikana tuli tehtyä paljon ostoksia arkea helpottamaan. Kaikki ei kuitenkaan ollutkaan niin näppäriä kuin alunperin olisi toivonut, ja osa taas oli todella hyödyllisiä. Listasin tähän nyt muutamia juttuja, jotka on helpottanut meidän arkea. 

- Lämpöpussi turvakaukalossa. Tämän ostoa en kadu kyllä hetkeäkään, vaikka hinta hieman kirpaisi ostaessa. Oli niin helppo lähteä liikenteeseen, kun vauvalle riitti sisävaatteet, pipo ja tumput ja sen jälkeen sai laittaa lämpöpussiin ja kantaa kaukalon autoon. 

- Kietaisubodyt pienellä vauvalla. Kun vauvan liikuttelu oli pelottavaa ja jännittävää, koska pelkäsi että se menee rikki, oli kätevää pukea kietaisubody, niin ei tarvinnut nostella päätä tai taivutella käsiä. 

- Tärisevä sitteri helpotti Viljamin vatsavaivoja vauvana. Usein sitteri olikin ainoa paikka johon Viljamin sai edes hetkeksi rauhottumaan, jos halusi laskea pois sylistä.- Muovinen syöttötuoli olisi pitänyt ostaa jo heti kun aloittelimme kiinteiden syömistä. Alunperin meillä oli käytössä Stokken Tripp Trapp, jonka löysin käytettynä. Se on kuitenkin äärettömän hankala pitää puhtaana, sillä siinä on paljon koloja johon ruoka jää kiinni. Siinä vaiheessa kun Viljami alkoi syödä enemmän itse, hain meille Ikean muovisen Antilop-syöttötuolin, ja se on kyllä ollut ihan mahtava! Voin viedä likaisen tuolin ja pojan suihkuun ja pestä molemmat puhtaaksi. 

- Hihallinen essu ruokaillessa pitää vaatteet siisteinä. Usein kyllä nappaan ainakin housut pois ruokailun ajaksi, koska lusikankäyttö on vielä hieman haastavaa niin ruokaa saattaa lennellä milloin minnekin. 

- Kuolalaput, Viljami on kuolannut ensimmäisistä hampaista lähtien todella paljon. Kuolalaput ovat kyllä helpottaneet siinä mielessä, että ei ole kokoajan tarvinnut vaihtaa paitaa, vain pelkkää kuolalappua. 

Tässä nyt muutamia mitä meille Teemun kanssa tuli mieleen. Mitkä ovat olleet teidän vauvavuoden pelastajia ja arjen helpottajia? 

1 kommentti:

  1. Noi kaikki muut mainitsemasi oli kyllä loistavia, mut kietaisubodyille en pärjänny edes silloin kun esikoinen oli pikkuriikkinen. Nyt ne on suosilla karsittu suurin osa kaapista poiskin. :DD tuo antilop myös laitettiin myytiin, mut täytyy kattoo, kun asia on ajankohtaista, meneekö hermo pelkän tripp trappin kanssa. Toi suihkutusmahdollisuus oli kyllä huippu!

    VastaaPoista