perjantai 9. helmikuuta 2018

Kuinka meidän taapero nukkuu?

Olen päivitellyt tänne aina välillä meidän nukkumisjärjestelyistä, ja ajattelin pitkästä aikaa kertoa sen saralta vähän kuulumisia. Viimeksi marraskuussa pohdiskelin, että olisi aika jonkinlaisen unikoulun, koska aloin kaipaamaan omaa rauhaa nukkumiseen. Viljami on siis nukkunut alusta asti vieressämme, ja nukahtaa yöunille melkeimpä aina vain rinnalle. Voin ilolla todeta, että meidän tilanne on tällä hetkellä parempi kuin marraskuussa, ei toki vieläkään kokonaisia öitä nukuta putkeen omassa sängyssä, mutta pikkuhiljaa mennään kohti sitä.


Ensimmäisenä aloin tehdä niin, että kun Viljami oli nukahtamaisillaan, irroitin hänet rinnasta ja silitin vieressä uneen. Kun olin onnistuneesti saanut hänet muutamia kertoja nukutettua silittelemällä viereen, siirryttiin siihen, että kun hän oli nukahtamaisillaan, siirsin hänet omaan sänkyyn. Yritin mahdollisimman varovasti tehdä tämän, ja yleensä käärin hänet vilttiin jo nukutusvaiheessa, jotta käteni tai hänen sänkynsä ei tuntuisi kylmältä. Yleensä Viljami alkoi hieman itkeä siirtovaiheessa, mutta silittämällä ja hyssyttelemällä yleensä rauhoittui aika pian. Viljami nukkui yleensä pari tuntia omassa sängyssä, jonka jälkeen otin hänet viereen nukkumaan.

Tällä hetkellä tilanne on se, että iltaisin edelleen annan tissiä niin että hän makoilee vieressä, mutta hyvissä ajoin ennen kuin hän nukahtaa siirrän omaan sänkyyn ja silittelen uneen. Yleensä Viljami nukkuu kaksi-neljä tuntia omassa sängyssä, jonka jälkeen otan viereen, ja tämä järjestely on ollut oikein toimiva tähän asti. Luulen, että tämän suurempaa unikoulua meillä ei pidetä, ennenkuin Viljami siirtyy pois pinnasängystä, hänellä on oma huone tai minä lopetan imetyksen. 

Kuinka teillä nukutaan? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti