sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Reipin laskiainen - laskiaissunnuntain viettoa

Viime laskiaisena Viljami oli sen verran pieni, että emme sen kummemmin viettäneet laskiaista tai käyneet pulkkamäessä. Tänä vuonna silmiini osui ilmoitus, että täällä Pirkkalassa Reipin tilalla on laskiaisrieha, jonne me päätimme suunnata! Paikalla oli todella paljon väkeä, emme meinanneet saada edes autoa parkkiin. Ilma oli aivan täydellinen, viisi astetta pakkasta ja ilmassa oli pienen pientä lumisadetta. Olimme paikalla heti puoli yksitoista, kun tapahtuma alkoi. 

En ollut koskaan aiemmin käynyt Reipin tilalla, mutta Teemulle se oli hyvinkin tuttu paikka. Siellä on siis ainakin kesäisin kotieläinpiha ja pihakahvila sekä jonkinlainen museo Pirkkalan historiasta. Riehassa oli rekiajelua ja ponitalutusta. Maatiaispihan eläimet, eli aasit, lampaat, puput, kanat, kissat, puput sekä possu oli nähtävillä ja osaa pääsi jopa silittämään. Me emme osallistuneet rekiajeluun tai ponitalutukseen, ajattelimme että Viljami ei ehkä vielä saa siitä mitään irti. Hän kyllä nautti kovasti kun katselimme eläimiä, ainakin naurusta päätellen. Siellä täällä pääsi laskemaan pulkalla ja liukureilla, mäkiä oli vähän jokapuolella.
Tarjolla oli hernekeittoa, nuotiomakkaraa, laskiaispullia, kuumaa kaakaota ja muurinpohjalättyjä. Me nautimme kahvista ja pullista, jotka oli muuten super herkullisia! Kaikki tapahtuman tuotto ohjattiin maatiaispihan eläinten hyväksi, joten todella mielellään tuimme toimintaa. Aiomme ehdottomasti kesällä mennä katsomaan eläimiä, paikka vaikutti niin ihanalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti