tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kuuden viikon ruokalista

Varmasti monessa perheessä tuskaillaan ruokalistojen kanssa. Mitä sitä tänään tekisi ruuaksi? Myös meillä on joka viikko sama juttu, ja ruokalistalla pyörii ne samat ruuat viikosta toiseen. Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä meille kuuden viikon kiertävän ruokalistan. Sen lisäksi että tämä helpottaa arkea, uskon tämän vaikuttavan myös lompakkoon, sillä nyt voimme helposti tehdä kerran viikossa isot ostokset ruokakaupassa ja vältymme jokapäiväiseltä kaupassa käynniltä, jolloin usein ostelee myös heräteostoksia. Meillä syödään yleensä edellispäivän päivällistä lounaalla, ja joskus jos ruokaa on tehty reilusti niin siitä riittää vielä seuraavallekin aterialle. Pyrimme minimoimaan ruokahävikin tällä tavalla.
Tässä meidän hyvin pelkistetty ja yksinkertainen ruokalista! Pääasiassa siis aivan tavallista kotiruokaa, joihin lisukkeita vaihtamalla saa kivasti vaihtelua.  Toivottavasti joku sai tästä pohjan omalle ruokalistalleen ja sen myötä helpotusta arkeen! 

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä. Olen tuskaillut meidän perheen ruokalistan kanssa. Eniten päänvaivaa aiheuttanut todella nirso mies. Mutta en tule enää pelkästään hänen nirsoiluaan kuuntelemaan, vaan teen tämmöisen ideana ja sitten syö jos syö. Enemmänki tarvin ideaa mitä lapselle, ettei kokoajan samaa.

    VastaaPoista