sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Taaperon kanssa kylpylässä

Viime viikonloppuna Viljami pääsi meidän reissulla ensimmäistä kertaa kylpylään. Jännitin etukäteen, että kuinka homma tulee sujumaan, mutta aivan turhaan! Mulla oli seurana pukuhuoneessa ja suihkussa kaveri, joten ihan yksin ei tarvinnut selviytyä. Tarvittaessa toki yksinkin pärjäisi, mutta mulla oli ainakin turvallisempi fiilis kun tiesin että apukädet on lähellä.

Ensimmäiseksi täytyi selvittää, että mikä on kyseisen kylpylän käytäntö uimavaippojen suhteen. Toisissa kylpylöissä se vaaditaan ja toisissa taas ei. Tämä perustuu siihen, että joka tapauksessa jos vahinko sattuu on koko allas tyhjennettävä ja putsattava. Ilman vaippaa vahingon tietysti huomaa nopeammin kuin vaipan kanssa. Saimme ohjeeksi, että vaippaa saa käyttää ihan oman harkinnan mukaan, joten me päätettiin laittaa Viljamille uimavaippa. Toiset lapset uivat pelkällä uimavaipalla, mutta me olimme hommanneet uimahousut, joissa on kuminauhalla kiristettävä vyötärö ja puntit. 


Vedestä Viljami nautti kovasti, hänestä oli hauskaa heitellä palloja ja läpsytellä vettä. Tiesin kyllä että hän pitää vedestä, mutten olisi arvannut että hän riemastuu niin kovasti. Saunoimme uimisen jälkeen pitkään ja kun menimme pesulle Viljami alkoi olla jo vähän väsynyt, eikä malttanut pysyä paikallaan suihkun alla jotta olisin saanut oman tukkani kunnolla pestyä. Tässä vaiheessa ne apukädet tulee tarpeeseen! Suihkun lattia on niin liukas, että pieni helposti kaatuu jos ei malta seisoskella paikallaan.

Kaiken kaikkiaan oli kyllä tosi kiva kokemus ja aiomme jatkossakin käydä kylpylässä. Se vei vilkkaammankin lapsen voimat ja uni maistui uimisen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti