maanantai 5. maaliskuuta 2018

Terveellisempi elämä - me pystytään siihen

Jo pidemmän aikaa meidän ruokailutottumukset on olleet retuperällä. Liian vähän kasviksia, liian paljon roskaruokaa, liian paljon leivonnaisia ja liian vähän liikuntaa! Sen on huomannut sekä voinnissa, että peilissä. Paino on noussut ja jaksaminen on ollut ihan minimissä. Olen pidemmän aikaa jo puhunut Teemulle, että jotain on tehtävä, muttei hän ole ollut kovin innoissaan mistään "elämäntapamuutoksesta". Nyt vihdoin ääni kellossa muuttui, ja me päätettii vähän parantaa meidän ruokailutottumuksia ja liikkua enemmän. Tiedän, että yksin en tähän pystyisi, niinkun ei Teemukaan. Olemme sen verran heikkoja, että jos toinen herkuttelee niin itsekin varmasti sortuu. Sen vuoksi oli tärkeää, että olemme molemmat tässä mukana!


Mitä me nyt konkreettisesti aiomme tehdä?


Rakensin meille kuuden viikon kiertävän ruokalistan, jotta kaupassa käynti on helpompaa, eikä tule tehtyä heräteostoksia tai valittua sitä pakastepizzaa kun ei muutakaan keksi. Pyrimme syömään ihan tavallista kotiruokaa, eikä kielletä itseltämme mitään kokonaan. Kerran viikossa on herkkupäivä, jolloin teemme esimerkiksi pizzaa tai tortilloja. Pääasia olisi se, että emme hakisi herkkupäivänä mitään noutoruokaa, koska sen lisäksi että se on epäterveellistä, se on myös kallista! Etenkin mun täytyy lisätä annoksiin kasviksia, ja hedelmiä ja marjoja täytyisi syödä enemmän. Mä oon tähän asti liikkunut kyllä ihan kohtuullisesti, koska koira on pakko lenkittää päivittäin ja sen lisäksi käyn kerran viikossa Zumbassa. Yritän lisätä vähän lihaskuntotreeniä, koska kiinteytystä mun koko kroppani kaipaa! Teemu lupasi myös käydä silloin tällöin lenkillä, sekä sählyä höntsäilemässä aina kun jaksaa. 

Liian suurta stressiä emme tästä aio ottaa, eikä ihan kaikkea herkuttelua ole tarkoitus kieltää. Huomaan vain omassa jaksamisessani niin suuren eron kun syön terveellisesti ja liikun riittävästi. Tottakai haluamme myös opettaa Viljamille terveellisen elämän tärkeyden! Nyt kun tämä on sanottu ääneen, ehkä se motivoi vielä lisää jatkamaan kohti terveellisempää elämää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti