lauantai 14. huhtikuuta 2018

Aurinkoinen Tallinna

Pari viikkoa sitten otettiin Viljamin, mun äidin ja siskojen, sekä siskontyttöni Alisan kanssa suunnaksi Helsinki ja hypättiin laivaan. Mulla ja siskollani oli Eckerö Linen lahjakortit, jotka olimme saaneet blogiyhteistyön merkeissä, joten lähdettiin päiväristeilylle Tallinnaan. Laiva lähti kello 9.00 satamasta ja meille meinasi tulla kiire, sillä etsimme yli puolituntia parkkipaikkaa satamasta. Heti laivaan päästyämme menimme aamupalalle, joka oli herkullinen ja monipuolinen. Sieltä löytyi jokaiselle jotakin, ja palvelu oli todella ystävällistä. Lapset huomioitiin moneen kertaan, mikä nostaa kyllä ehdottomasti minun silmissäni pisteitä. 

Matkasimme siis Eckerö Line M/s Finlandialla, joka kulkee Helsinki-Tallinna väliä. Matka-aika on 2h 15min, eli aamiaisen jälkeen meille ei paljoa aikaa jäänytkään. Vietimme aikaa leikkihuoneessa, joka oli ilmeisesti pääsiäisen ajaksi rakennettu konferenssitilaan. 

Perillä Tallinnassa suuntasimme tietysti vanhaan kaupunkiin. Mun edellisestä Tallinna visiitistä on vierähtänyt muutama vuosi, mutta onneksi siskoni on lähiaikoina vieraillut siellä useasti, joten hän toimi reitin näyttäjänä. Päivälle sattui upea keli, aurinko paistoi ja vanha kaupunki tarjosi parastaan. Kevätsäässä kävely oli ihanaa, kun suomen puolella oli vielä täysi talvi. Viljami nukkui kunnon päikkärit rattaissa meidän kävellessä ympäriinsä. Nautimme kauniista kaupungista ja tottakai kävimme myös syömässä. Ravintolaksi valikoitui Peppersack, joka tarjosi kyllä todella maistuvat ruuat!
Reissu oli oikein onnistunut. Viljami jaksoi hienosti koko päivän, ja ottikin kahdet päikkärit rattaissa, raikas ulkoilma varmasti väsytti. Tallinnassa on paljon mukulakivikatuja, joten kovin pienipyöräisillä rattailla liikkuminen voi olla hieman haastavaa, mutta meidän Emmaljungat kulki kyllä hyvin. Seuraavaa reissua odotellessa!

Yhteistyössä Perheblogit ja Eckerö Line

6 kommenttia:

 1. Mulla tekis niiiin kovasti mieli päästä Tallinnaan! (Harmi kun täältä ei niin kovin helposti sinne pääse..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on kyllä kaunis kaupunki! Etenkin siis vanha kaupunki. :)

   Poista
 2. Ihania kuvia Tallinnasta <3 Tekee mieli mennä taas piipahtamaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Sinne on onneksi kivan lyhyt matka, niin on pienempi kynnys lähteä ja silti se tuntuu kuin olisi kauempanakin ulkomailla!

   Poista