perjantai 6. huhtikuuta 2018

Miksi Viljamista tuli Viljami

6.4. nimipäivää viettää: Ville, Vilho, Viljami, Jami, Vilhelm ja Vili

Tänään vietetään Viljamin nimppareita, joten sen kunniaksi päätin kertoa hieman taustoista, siitä miksi Viljamista tuli Viljami. Monet vanhemmat pohtivat jo raskausaikana mikä nimeksi tulevalle vauvalle. Myös me pohdittiin, ja kirjoitin aina ylös kaikki kivoimmat nimet joihin törmäsin. Heittelimme Teemun kanssa viesteillä toisillemme, että miltä kuulostaisi se ja se nimi. Ristiäisiin mennessä listalle oli päätynyt viisi tytön nimeä ja kymmenen pojan nimeä. Tytön  nimet nyt luonnollisesti karsiutui pois syntymän jälkeen, mutta silti jäljellä oli vielä kymmenen nimeä.

Hyvin pitkään Viljamista oli tulossa joko Oliver tai Rasmus. Oliver oli ihan ensimmäinen nimi jonka listalle kirjoitin. Myöhemmin listaan tuli nimet Julius, Emil, Anton, Aaron, Hugo, Lenni, Viljami ja Jesper. Nyt kun listaa katson, niin suurin osa on tämän hetken "trendinimiä", eli emme halunneet mitään erikoista suomalaiseen suuhun taipumatonta nimeä.


Kuinka sitten päädyimme valitsemaan nimen Viljami?

Mun täytyy tässä vaiheessa myöntää, että Teemu oli se joka "päätti" nimen, hän oli vahvasti sitä mieltä että Viljami kuulostaa kaikkein parhaimmalta, ja minä vielä ristiäispäivänäkin hieman epäröin. Ei minulle tullut missään vaiheessa sellaista tunnetta, että tämä lapsi nyt näyttäisi aivan jonkun nimiseltä. Nyt yli vuoden jälkeen voin vain todeta, että Viljami oli kyllä ihan nappivalinta nimeksi. Monesti vanhemmilta ihmisiltä olemme kuulleet ihastelua, kuinka kaunis vanha nimi ollaan valittu, mutta oikeasti emme edes ajatelleet nimeä valitessa, että Viljami todella on vanha suomalainen nimi.


4 kommenttia:

 1. Viljami on ihana nimi. Valitettavasti ei vain taivu ulkomaalaisen mieheni suuhun, joten ei ikinä päätynyt oman poikamme nimeksi, vaikka myydä koitinkin kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, hieman hankala nimi ulkomaalaisen suuhun varmasti!

   Poista
 2. Oikein hyvää nimipäivää Viljami! Aivan ihana nimi. Meillä oli kaksi suosikkia: Julius ja Viljami. Päädyimme Juliukseen, mutta toisinkin olisi ollut hyvä. Kuten sinulla, minullakaan ei ollut vahvaa tunnetta siitä, mikä nimi tulisi antaa. T. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva kuulla etten ole ainoa tämän nimiasian kanssa. :)

   Poista