keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Onko meillä esiuhma

Viljami on ihan pienestä asti näyttänyt sitkeän luonteensa ja tuonut oman tahtonsa hyvin vahvasti esille. Pidän sitä hyvänä piirteenä, mutta viime aikoina meidän hermoja on ihan toden teolla koeteltu, sillä Viljamilla on havaittavissa jonkinnäköistä esiuhmaa. Hän selkeästi testaa omia rajojaan, ja heti jos ei saa huomiota esimerkiksi minun laittaessani ruokaa, hän hakee sitä tekemällä jotain kiellettyä. Viljamilta ei myöskään tule vielä puhetta, joten hän kertoo asiansa kiljumalla. Parhaiten tämä esiuhma kuitenkin tulee esille kun olemme pois kotoa, esimerkiksi kaupoilla. Tässä meidän tämänpäivän kauppareissun kulku:

... Haluaa kävellä itse.
... Ei jaksakaan kävellä.
... Heittäytyy maahan huutamaan.
... Haluaa rattaisiin.
... Muttei jaksakaan istua.
... Kiipeää pois rattaista.
... Kompastuu keppiin.
... Jää maahan huutamaan.
... Nostan ylös.
... Ei jaksa seistä.
... Laitan rattaisiin.
... Ei halua istua.

Ja tämä toistui useaan kertaan kauppareissun aikana. Myös yksi väärä katse saattaa saada Viljamin raivostumaan, sillä hän seisoskeli ihan nätisti kaupan kassalla, kunnes eräs rouva katsoi häneen päin. Sekös vasta kamalaa olikin. Viljami polki hetken jalkaa maahan ja heittäytyi sitten maahan.


Turhautuminen kauppareissun jälkeen oli suuri. Tuntui niin pahalta että en saanut kauppareissulla omaa lastani pidettyä kurissa. Ennen ajattelin että minun lapseni ei huuda keskellä kaupan lattiaa, vaan kuinka kävikään. Todellista uhmaikää odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti